Люди, які користуються домашнім інтернетом, заводять дуже дивну звичку відключати роутер на ніч. Аргументують вони це економією світла, або навіть нібито не хочуть зайвий раз піддавати себе шкідливим випромінюванням.

За словами експертів, роутери споживають мінімум електрики, і тому заощадити не вдасться. Вчені теж поки що не довели, що хвилі "вайфаю" можуть бути шкідливими.

Британські спеціалісти з Оксфордського університету поділилися результатами досліджень.

Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube
Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube

За їхніми словами, якщо щоночі вимикати роутер, то можна отримати більше шкоди, ніж користі.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Чому не рекомендується так робити?

Фахівці стверджують, що якщо часто вимикати роутер із розетки, то пристрій не отримуватиме важливих оновлень і швидкість Інтернету можна суттєво знизитися.

Також, в інструкціях до більшості моделей зазначено, що перезавантажувати їх потрібно якомога рідше, не частіше ніж раз на місяць. А відключення від живлення - це щоразу автоматичне перезавантаження та відповідно збій усіх налаштувань.

Також, якщо постійно вимикати роутер, він втрачає той рівень захисту, який мав би мати. Знову ж таки, через відсутність актуальних оновлень, які дуже часто приходять саме вночі. Відповідно ваша мережа стає вразливою, і пароль може бути зламаний, що теж негативно вплине на загальну швидкість мережі.

Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube
Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube

Ще одна причина чому не варто часто вимикати роутер – низька активність на лінії. Провайдер може помилково подумати, що на вашій лінії якісь технічні неполадки, або інтернетом ви користуєтеся рідко, а потім знову ж таки знизити швидкість.

Як можна покращити сигнал?

Щоб якість сигналу та швидкість інтернету була краще потрібно правильно вибрати та встановити роутер. Віддавайте перевагу сучасним моделям із кількома антенами.

Щодо місця розташування, то фахівці кажуть, що пристрій слід закріпити високо на стіні, або поставити на шафу. Так він охоплюватиме максимальну територію.

Нагадаємо, у мережі показали шалені ціни на GTA 6: не кожен українець собі дозволить.

Раніше повідомлялося, що електронні сигарети зроблять з вас імпотенту: вчені розповіли, як шкідлива звичка впливає на чоловіче здоров'я.

Також, Starfield врятував життя геймеру та його дружині: все завдяки преміальному доступу.