Через надмірний викид електромагнітного випромінювання, у Франції вирішили призупинити продаж IPhone12.

Про це повідомило Національне агентство з виявлення радіочастот у Франції. Компанія наголосила, що у разі ігнорування виробника, вони будуть вимушені піти на радикальні кроки та заборонити продаж гаджету у країні. На це є 2 тижні, інакше будуть відкликані ті смартфони, навіть які вже були продані в країні.

Компанія наголосила, що правила завжди мають бути однакові для всіх, навіть для таких гігантів як Apple.

Магазин Apple, фото з ilounge
Магазин Apple, фото з ilounge

SAR – питомий коефіцієнт поглинання електромагнітної енергії. 5,74 Ват на кілограм – такий показник поглинання у цього пристрою, що набагато вище норми, яка встановлена в ЄС. Телефон повинен бути безпечним, коли людина його тримає у руці, або він лежить у кишені. Вищевказаний показник задіяний для того, щоб виміряти рівень електромагнітного поля, яке за одну секунду виділяється в тканинах людини.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Водночас, Apple дала відповідь і наголосила, що буде оскаржувати висновки контролюючої компанії. В компанії також заявили, що надали результати лабораторних досліджень, де вказано, що цей телефон абсолютно не шкідливий для людини. Ба більше він відповідає нормам не тільки Європейського Союзу, а всього світу.

айфон, фото:Reuters
айфон, фото:Reuters

ВООЗ раніше торкалася цієї теми та розвіювала міфи, за якими телефони шкодять здоров’ю своєю радіацією. Тому, цей факт не доведений науково.

Компанія Apple зовсім недавно представила свою нову продукцію. Окрім нового смартфону, були представлені смарт-годинники та навушники.

Нагадаємо, портал Знай, інформував популярний магазин техніки на межі банкрутства: що буде з новенькими iPhone та телевізорами

Раніше на порталі Знай повідомлялося, iPhone 15: у титановому корпусі та з новим процесором

Також, наш портал інформував, звичка, яка може призвести до трагедії: у Apple розповіли чому небезпечно засинати разом із смартфоном