У сучасному світі кожна людина має як мінімум смартфон, а деякі користуються одразу кількома гаджетами. Всі ці пристрої можуть мати негативний вплив на здоров'я і стати причиною розвитку серйозних захворювань. Про це пише портал ua-novosti.

Сучасні люди практично з дитинства контактують з мобільними пристроями та іншими гаджетами. Багато хто навіть не підозрює, але щоденне використання смартфона може таїти реальні загрози для здоров'я.

Смартфон. Фото: Youtube
Смартфон. Фото: Youtube

На перший погляд, смартфони нешкідливі, але вчені попереджають, що це зовсім не так. Насамперед такі пристрої значно знижують концентрацію та уважність людини, що в деяких ситуаціях може бути небезпечним.

Дівчина зі смартфоном. Фото: скриншот Youtube
Дівчина зі смартфоном. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Другий момент – статистика показує, що в середньому користувач проводить зі смартфоном по чотири години на добу. Це призводить до порушення постави, а також може спровокувати серйозніші проблеми - серцево-судинні захворювання, біль у суглобах, проблеми з диханням.

Спеціалісти попереджають, що негативні наслідки для здоров'я можна звести до мінімуму, якщо дотримуватись достатньо простих правил використання смартфона й інших гаджетів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як знизити навантаження на очі під час перегляду телевізора: поради, які допоможуть зберегти зір.

Також наш портал інформував, страх темряви треба подолати: чому небезпечно спати при увімкненому світлі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, макарони – не зло: дієтологи розповіли, з якими продуктами їх поєднувати, щоб отримати максимум користі.