Технологічний гігант, компанія Microsoft збирається повністю заборонити "юзати" сторонні джойстики. Іншими словами, щоб пограти на Xbox, потрібно буде купувати оригінальний джойстик, клавіатуру чи навіть гарнітуру.

Заборона стартує у неділю, 12 листопада, 2023 року. Користувачі вже почали одержувати відповідні повідомлення з помилкою 0x82d60002.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі Windows Central.

Microsoft, фото: gettyimages
Microsoft, фото: gettyimages

Microsoft рекомендує повернути аксесуар і натомість звернутися до списку дозволених продуктів на своєму веб-сайті.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Згідно з джерелом, блокування несертифікованих аксесуарів пов'язане з розширенням програми Microsoft схвалених бездротових контролерів Xbox від сторонніх виробників.

Геймпад Xbox, фото: Rozetka
Геймпад Xbox, фото: Rozetka

Такі геймпади, напевно, коштуватимуть дорожче, натомість гарантована їхня повна сумісність з консолями.

Поки неясно, скільки існуючих аксесуарів Xbox торкнеться цієї проблеми. Наприклад, продукти Cronus та XIM дозволяють користувачам імітувати мишу та клавіатуру як геймпад Xbox, а також використовувати макроси.

Xbox One
Xbox One

Ця функціональність дає їм перевагу в шутерах типу Call of Duty, але в той же час вони використовуються гравцями з обмеженими можливостями.

Разом з тим сторонні контролери часом кращі за ті, що випускає Microsoft, і надають перевагу в іграх за рахунок зручнішого розташування кнопок або наявності додаткових кнопок і джойстиків.

Відомо, що подібні обмеження застосовує Sony для PlayStation 4 і 5. Отже, виробники контролерів, які раніше не платили ліцензійних відрахувань, тепер почнуть це робити.

Нагадаємо, красиво, цікаво та моторошно: системні вимоги Alan Wake 2 дали зрозуміти – пограють не всі.

Раніше повідомлялося, і так зійде: фанатам містобудівних стратегій пообіцяли "пресну" Cities: Skylines II.

Також, очі лізуть на лоба: ціни на ігри в Steam різко підскочили.