Всі ми чули "попередження", що залишати телефон цілу ніч або просто на добу в зарядці шкідливо. Однак важливо дізнатися чи це правда насправді. Згодом гаджет може повільніше працювати та погано тримати заряд. Проте швидкість роботи телефону можна підвищити.

Ще одне переконання стосується процесу зарядки - мовляв, якщо телефон заряджений на 100% і залишається підключеним до зарядного пристрою, це псує акумулятор.

Так це чи ні, розповів один із українських блогерів, який часто ділиться технологічними лайфхаками у соціальних мережах.

Зарядка телефону. Фото: Youtube
Зарядка телефону. Фото: Youtube

Ось що кажуть фахівці: довга зарядка критична для телефонів із акумуляторами старого типу, яким загрожував перегрів, зміна хімічного складу та, як наслідок, деградація. Для сучасних літієвих акумуляторів довге заряджання не таке небезпечне.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У смартфонах нового покоління часто є контролер, який відключає процес зарядки при досягненні позначки 100% і ще береже гаджет від стрибків напруги. Проте, не всі виробники вказують, чи є у конкретному смартфоні такий пристрій.

Смартфон. Фото: Youtube
Смартфон. Фото: Youtube

Так що якщо ви хочете зберегти акумулятор смартфона у відмінному стані довше, все ж таки не заряджайте гаджет до повної - оптимально до 70-80%.

Якщо ж ви не хочете відмовлятися від нічної зарядки і вам так зручніше – вихід є. Існують спеціальні "розумні зарядки", на яких можна встановити час, коли гаджет слід вимкнути.

Нагадаємо, графіка – вражає: в Ubisoft поділилася системними вимогами до "Avatar: Frontiers of Pandora".

Раніше повідомлялося, що немає джойстика - не граєш: Microsoft поставила ультиматум геймерам з Xbox, як зміняться правила.

Також, бездротова чи дротова: яку зарядку краще вибрати для свого смартфона.