Трапляються випадки, коли звичайна випадковість призводить до небажаних наслідків. Наприклад, незручний рух руки спрямовує пляшку солодкого газування прямо на клавіатуру. А ще буває, що смачна вечеря теж опиняється серед кнопок.

Один із українських блогерів, який часто ділиться корисними лайфхаками у соціальних мережах, розповів, якими засобами можна почистити клавіатуру комп'ютера.

Чистка клавіатури, скріншот: YouTube
Чистка клавіатури, скріншот: YouTube

Протріть клавіатуру тканиною або ватяними паличками

Спочатку потрібно відключити клавіатуру від мережі та перевернути її на інший бік, щоб стекла зайва рідина. Використовуйте м'яку тканину або ватну паличку, щоб обережно витерти всі помітні плями. Щоб позбавитися стійких плям, змочіть тканину або паличку невеликою кількістю ізопропілового спирту і обережно протріть забруднену ділянку.

Чистка клавіатури, скріншот: YouTube
Чистка клавіатури, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Будьте обережні та не використовуйте занадто багато рідини, оскільки вона може пошкодити клавіатуру та бути небезпечною для здоров'я. Після того, як ви витирали залишки забруднення, дайте клавіатурі час повністю висохнути на повітрі, перш ніж використовувати знову.

Скористайтеся балончиком зі стисненим повітрям

Тримайте балончик вертикально і струменями повітря видуйте залишки рідини між клавішами. Цей метод особливо корисний для видалення дрібних крапель, які можуть застрягти у важкодоступних місцях. Потім ретельно протріть клавіатуру м'якою тканиною, щоб увібрати рідину, що залишилася.

Чистка клавіатури, скріншот: YouTube
Чистка клавіатури, скріншот: YouTube

Подбайте про клавіатуру заздалегідь

Купуйте чохол для клавіатури або силіконову накладку, щоб захистити клавіші від протоки рідини та попадання пилу. Ці аксесуари легко знімаються та очищаються, запобігаючи пошкодженню самого гаджета. До того ж постарайтеся не їсти та не пити поблизу клавіатури, щоб знизити ризик розливу рідини.

Нагадаємо, українці вигадали, як позбутися росіян на Youtube назавжди: треба розповісти всім.

Раніше повідомлялося, що зможете зарядити телефон без світла: як підготуватися до відключень світла вже зараз і не залишитися без зв'язку.

Також, в мережі показали, як можуть оснастити PlayStation 5 Pro: неймовірна потужність 4К.