Лягаючи спати після важкого дня, ми часто ставимо на зарядку телефон на усю ніч, а зранку поспішаючи на роботу чи навчання, так і залишаємо адаптер із шнуром у розетці. Однак багато хто навіть не замислюється про те, що така звичка може завдати шкоди не тільки вашому гаманцю, а й наражати на набезепеку вас та ваших близьких.

Чому не можна залишати зарядку в розетці без телефону розповідає itechua.

Зарядка телефону. Фото: Youtube
Зарядка телефону. Фото: Youtube

Накручує зайві кВ/год:

Зарядний пристрій без під’єднаного до нього смарфона продовжує споживати електроенергію. Однак ця кількість електрики незначна – близько 3 кВ/год на рік. Тобто на ваш сімейний гаманець вона не особливо впливає, але навіщо дарма витрачати кошти, особливо у такий непростий час.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Зарядка для телефона, фото: Знай.ua
Зарядка для телефона, фото: Знай.ua

Безпека:

Під час негоди та грози варто відключати всі електричні прилади, щоб уникнути можливих негативних наслідків від перепаду напруги. Також важливо слідкувати за тим, щоб адаптер не перегрівався.

Маленькі діти та тварини:

Якщо у вас є маленькі діти або домашні улюбленці, краще не залишати адаптер у розетці. Адже вони часто люблять досліджувати навколишній світ і можуть пошкодити шнур чи взагалі спрвокувати загоряння.

Дитина зі смартфоном. Фото Freepik
Дитина зі смартфоном. Фото Freepik

Тож як бачимо така звичка не впливає на сімейний гаманець, але створює небезпеку для ваших близьких, яке значно дорожче за гроші.

Нагадаємо, майбутнє вже дихає нам у потилицю: колишні розробники Apple створили "брошку" яка замінить смартфон.

Раніше повідомлялося, цим грішить майже кожен: що не можна робити, щоб не "вбити" ноутбук.

Також, грай, не соромся: Steam зробив подарунок мільйонам геймерів, який чекали роками.