Не потрібно нічого купувати, є кілька лайфхаків, які здатні посилити сигнал роутера.

Роутер, який роздає Wi-Fi, повинен знаходитися в центрі будинку. У таких умовах хвилі розподілятимуться рівномірно, досягаючи всіх куточків будинку.

Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube
Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube

Також фахівці радять не розміщувати роутер на підлозі. Краще його поставити на підвищення, інакше значна частина хвиль піде до сусідів знизу.

Сигналу Wi-Fi можуть заважати побутові прилади, що знаходяться поруч з роутером. Для того щоб перевірити який саме – відключайте по черзі кожен із приладів та звертайте увагу, чи змінюється сигнал роутера. Так ви зможете приблизно розуміти, що саме впливає на сигнал і переконайтеся, що справа зовсім не на тому, що виникала якась технічна проблема.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Устаткування слід розміщувати подалі від маршутизатора, адже це знижує потужність сигналу. Якщо маршрутизатор має дві антени, можна направити одну вертикально, а іншу горизонтально – спрямовані таким чином, вони краще передадуть сигнал.

Роутер "Укртелеком", скриншот: YouTube
Роутер "Укртелеком", скриншот: YouTube

Спробуйте різні положення антени роутера та досвідченим шляхом визначте, яке положення є оптимальним для хорошого сигналу.

Якщо попередні способи були не зовсім ефективними, придбайте окремий адаптер, який зможе посилити сигнал вай-фай. При покупці обладнання звертайте увагу на знімні елементи, які в разі чого можна буде замінити більш потужними.

Нагадаємо, що зігрій свого "дружка": як не зіпсувати новий смартфон на морозі.

Раніше ми повідомляли, що збережіть нерви та гроші: поради, які прискорять роботу вашого смартфона.