Трейлер GTA VI – не просто анонс, а потужний сигнал очікування. Це відео викликало гучну тривогу серед геймерської спільноти, а обговорюють її навіть колишні розробники. Один з них, Майк Йорк, який працював над попередніми хітами Rockstar, висловив попередження: гра не з'явиться на комп'ютерах відразу.

Його слова звучать як застереження, що варто готуватись до довгого очікування.

Про це стало відомо порталу Gamesradar+.

GTA 6. Фото скріншот Youtube
GTA 6. Фото скріншот Youtube

За словами експерта, компанія хоче зосередити всі зусилля на двох консолях, ігноруючи складнощі, пов'язані із тисячами різних ПК-конфігурацій.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

"Подивіться, наскільки реалістичними стали NPS. Раніше ті, хто тинявся вулицями, не виглядали так добре. Це все тому, що вони розсувають межі можливого з обладнанням Playstation 5. Зрештою, ймовірно, гра з'явиться на пк, але це займе чимало часу, розумієте?; пояснює Йорк.

Поки що навіть офіційного підтвердження про вихід GTA 6 на ПК немає. Новий трейлер лише згадував запуск на PS5 та Xbox Series X у 2025 році, нічого не сказавши про ПК. Це може бути невтішною новиною для шанувальників ПК-геймінгу.

GTA 6, скріншот: YouTube
GTA 6, скріншот: YouTube

На думку Йорка, Rockstar прагне зробити реліз гри на консолях ідеальним, тому реліз на ПК очікується пізніше. Різниця між випусками GTA V та Red Dead Redemption 2 для консолей та ПК склала 18 та 12 місяців відповідно. І це означає, що PC-гравці можуть дочекатися GTA 6 не раніше 2026 року, якщо не пізніше.

Відставання запуску GTA 6 на ПК від консолей – не новина. GTA 4 та GTA 5 виходили на ПК через роки після релізу на консолях. Навіть Red Dead Redemption 2, остання робота Rockstar, з'явилася на ПК лише через рік після виходу на оригінальних консолях.

А ми нагадуємо,студія Rockstar назвала час виходу трейлера GTA 6: геймери затамували подих

Раніше портал Знай.ua ділився тим, що"Флоридський Джокер" хоче відсудити у Rockstar 1-2 мільйони за образ у GTA VI, але його вже "послали": "Такі, як ти..."