Нещодавно розроблений чотирилапий робопес встановив світовий рекорд Книги Гіннесса, продемонструвавши відмінні результати у 100-метровому забігу.

Створено він був у Корейському інституті передових наук та технологій. Дистанцію він пробіг всього за 19,87 секунди при швидкості 18,1 км/год. Варто відразу ж відзначити, що найшвидша людина на планеті (Усейн Болт) 100 метрів пробігла за 9,58 с.

Швидкий робот, скріншот: Youtube
Швидкий робот, скріншот: Youtube

45-кілограмовий робот продемонстрував, що людям треба бути напоготові. Він розігнався до швидкості 3 метри на секунду з місця. А ще йому байдуже, яка поверхня під ним — трава, гумове покриття тощо. Конструкція дозволяє бігти навіть за невеликого нахилу.

Паралельно працюючі модулі тазостегнового та колінного приводів використовують порожнистий вал для передачі потужності. Система ременів та шківів для колінного суглоба забезпечує широкий діапазон рухів.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Хоча досягнення робота варті уваги, йому, звичайно ж, не вистачило швидкості, щоб перевершити рекорд гепарду Cheetah від DARPA у 2012 році – досяг 45,5 км/год на 20 метрах. Але і тут варто звернути увагу на те, що попереднє досягнення було зафіксовано на біговій доріжці та при фіксованому положенні. А чи не на стадіоні.

Нагадаємо, все "палає", і відеокарта теж: PornHub показав, які ігри найбільше збуджували у 2023 році

Як повідомляв "Знай.uа", зробіть це,якщо не хочете, щоб вам смартфон розряджався за пару годин: дієві поради

Знай.uа писав, зник зв'язок: головні причини, чому ваш телефон "не бачить" сімку