Ми живемо в досить важкий час через величезний технологічний стрибок, що стався від початку XXI століття.

Світ побачив і смартфони, і ноутбуки, і величезні плазми. Але разом з цим з'явилися й проблеми, які раніше були не настільки масовими. Зараз набагато легше стежити інших людей. Якщо раніше це здійснювалося тільки за допомогою диктофонів та прослуховування, то зараз використовуються камери. Деякі хвилюються, що через камеру в смартфоні за ними можуть стежити сторонні особи. Однак насправді це не так просто зробити, заспокоюють фахівці.

Смартфон, скріншот: YouTube
Смартфон, скріншот: YouTube

Адже спочатку зловмисникам потрібно отримати віддалений доступ до пристрою та встановити спеціальне шкідливе програмне забезпечення. А потім вони зможуть таємно вмикати камеру.

Доступ до неї також можуть отримати деякі сайти. Однак сучасні браузери зазвичай попереджають про спроби та просять підтвердити дозвіл.

Популярні новини зараз
Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Щоб перевірити, чи увімкнув хтось вашу камеру, на Android відкрийте налаштування браузера та розділ дозволів сайтів. У списку під камерою будуть сторінки, які мають такий доступ. Зайві дозволи можна скасувати.

Заряджання смартфона. Фото: скрін youtube
Заряджання смартфона. Фото: скрін youtube

Додатковим захистом послужать антивірусні та антишпигунські програми, які виявлять наявність шкідливих файлів у системі.

Нагадаємо, більше не використовую пасту тільки в рот:2 способу, як вона може допомогти в прибиранні та миття взуття

Як повідомляв "Знай.uа", домашня "хімія", яка допоможе прибрати неприємну жовтизну з постільної білизни: три рецепти

Знай.ua писав, не витрачайте гроші на генератор: українці винайшли "шайтан-машину" на випадок відключення світла