Виявилося, що не лише досвідчені "художники" вміють підробляти документи, тепер буквально за кілька хвилин створювати фото "липових" посвідчень можуть і шахраї. У цьому зловмисникам допомагає нейромережа під назвою OnlyFake. Штучний інтелект генерує знімки паспортів та водійських прав на будь-яку людину.

На фотографії складається враження, що посвідчення особи лежить на пухнастому килимі, ніби хтось поклав його на підлогу і зробив спеціальний знімок, який потрібний на багатьох сайтах для перевірки.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі 404media.

Коштує така послуга "смішних" грошей - лише 15 доларів за одну фотографію. Експерти вважають, що коли сервіс заборонять, послугу все одно надаватимуть у даркнеті, але вже за великі гроші.

"Ера відредагованих за допомогою Photoshop документів закінчується", - йдеться в описі сервісу.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Підроблені документи OnlyFake
Підроблені документи OnlyFake

Зараз нейромережа вміє генерувати документи з 26 країн, включаючи США, Велику Британію, Австралію, Канаду та низку країн ЄС. Розробники не називають своїх імен і приймають оплату лише криптовалютою.

Сгенеровані сервісом OnlyFake не лише реалістичні, а й проходять перевірки на криптобіржах. За даними 404 Media, за допомогою підроблених документів вдалося пройти перевірку KYC на криптобіржі OKX.

Підроблені документи OnlyFake
Підроблені документи OnlyFake

Користувачі сайту також діляться своїм успіхом у використанні ІІ-документів для обходу перевірок на сайтах Binance, Kraken, Bybit, Bitget, Huobi та PayPal.

Журналісти 404 Media вважають, що подібні послуги допомагають зловмисникам відмивати кошти і красти гроші.

Для вирішення проблеми експерти пропонують сайтам впроваджувати багатофакторну та поведінкову автентифікацію, вимагати відразу кілька документів для авторизації.

Нагадаємо, оголосили у розшук: адвокат попередила військовозобов'язаних.

Раніше повідомлялося, що завжди під контролем: "Газмережі" поділилися секретами управління лічильником.

Також, пошта втратила посилку? Можна вибити хорошу компенсацію.