Відеоігри для багатьох людей дороге задоволення. Адже нові AAA-тайтли коштують від 60 до 70 доларів за копію. І, на жаль, топ-менеджмент ігрових компаній мало стурбований цією проблемою.

Принаймні, саме так вважає відомий інсайдер Том Хендерсон. Він поділився кількома невтішними прогнозами щодо промисловості. По-перше, на його думку, ціни на нові ігри скоро досягнуть позначки 100 доларів за екземпляр.

Нові ігри від Sega, скріншот: YouTube
Нові ігри від Sega, скріншот: YouTube

По-друге, консолі найближчим часом повністю відмовляться від фізичних носіїв та перейдуть у "цифру". Тобто, у майбутніх PlayStation та Xbox вже не буде дисководів. І по-третє, Sony та Microsoft незабаром можуть випустити власні портативні ігрові консолі, щоб конкурувати з Nintendo Switch.

Звичайно, поки що це лише припущення, а не інсайдерська підтверджена інформація. Проте вони не є безпідставними – деякі видавці відкрито говорять про необхідність підвищення цін.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Гра про "Гаррі Поттера", скріншот: YouTube
Гра про "Гаррі Поттера", скріншот: YouTube

А масові звільнення у компаніях натякають на фінансові труднощі галузі. Чи здійсняться прогнози Хендерсона – покаже час. А поки що геймерам варто бути готовими до подорожчання свого хобі в найближчі роки. Для українців це особливо боляче, адже 100 доларів (~3800 грн) - це для деяких третина зарплати...

І пограти після роботи в новинки не завжди вийде, доведеться чекати на знижки, яких не завжди можна дочекатися.

Нагадаємо, "Р*сня за*бала все псувати": українцям радять не купувати "Tomb Raider I-III Remastered"

Як повідомляв "Знай.ua", "Elden Ring" вийде в мобільній версії, і навіть безкоштовно: всі деталі анонсу

Знай.ua писав, 1 млн. проданих копій за кілька днів: Helldivers II за пару днів обійшов God of War