Microsoft схвилювала ігрову індустрію, оголосивши про випуск деяких ексклюзивних ігор для Xbox на консолях PS5 і Nintendo Switch. Цей крок є частиною нової стратегії компанії, яка спрямована на розширення кордонів ігрового бізнесу за межі консолей Xbox.

Філ Спенсер, генеральний директор Microsoft Gaming, підтвердив перенесення чотирьох ігор на інші платформи в офіційному подкасті Xbox.

Sea of ​​Thieves / фото: Xbox
Sea of ​​Thieves / фото: Xbox

Він, правда, не розкриває, про які ігри мова йде, але стверджує, що дві з них – це ігри, створені за участю спільноти, а дві інші – невеликі проекти.

Інсайдери стверджують, що першими двома переносними іграми будуть Hi-Fi Rush і Pentiment, за якими підуть Sea of ​​Thieves і Grounded.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Спенсер визнає, що компанія спочатку випускала ексклюзиви для Xbox, щоб зберігати свій статус, але передбачає, що протягом наступного десятиліття ексклюзивів для консолей буде менше.

Hi-Fi Rush / фото: Steam
Hi-Fi Rush / фото: Steam

Незважаючи на це рішення, у Microsoft кажуть, що не всі ігри для Xbox раптово стануть доступними на консолях конкурентів. Проте, компанія явно розглядає можливість розширення цього підходу в майбутньому.

Спенсер не виключає появи таких ігор, як Starfield і Indiana Jones, на PS5, говорячи, що "як індустрія ми не повинні виключати випуск ігор на будь-яких платформах" .

Starfield / фото
Starfield / фото

Це все підводить геймерів до найцікавішого оновлення. Компанія готується представити нову консоль наступного покоління, обіцяючи "найбільший технічний стрибок" в історії апаратного забезпечення:

"На чому ми дійсно зосереджені, то це на забезпеченні найбільшого технічного стрибка, який ви коли-небудь бачили в поколінні апаратного забезпечення", – сказав Спенсер.

Раніше ми писали про те, що розширена "сюжетка", нова графіка та геймплей: коли вийде Uncharted: Drake's Fortune на PS5

Крім того, Знай.ua повідомляв, Ubisoft не хоче продавати ігри: яку схему хочуть запропонувати