За інформацією з внутрішніх документів Sony, компанія має амбітні плани щодо можливостей наступного покоління своїх ігрових консолей.

Основною метою є досягнення імпресивних показників у якості зображення та плавності гри: 4K з частотою 120 кадрів в секунду (FPS) та 8K з частотою 60 FPS. Такі амбіції планується реалізувати завдяки технології PSSR, яка є аналогом відомого DLSS від NVIDIA, що дозволяє значно підвищити якість зображення без суттєвого впливу на продуктивність.

PS5, фото YouTube
PS5, фото YouTube

Окремо відзначаються плани щодо моделі PS5 Pro, для якої компанія ставить за мету досягнути роботи ігор у 4K при 60 FPS та в 8K при 30 FPS. Однак, на момент оприлюднення інформації залишалося невідомим, наскільки ці цілі є досяжними на практиці.

У документах також згадується тестування технології PSSR на двох ігрових проектах. Під час тестів перша гра показала результат у 1080p з частотою 60 FPS на стандартній версії PS5, тоді як на моделі Pro вдалося досягти 1440p при тій же частоті кадрів.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

PS5, фото YouTube
PS5, фото YouTube

Друга гра, в свою чергу, демонструвала стабільні 60 FPS без включеного рейтрейсингу на оригінальній PS5, а на версії Pro гра працювала з тією ж частотою кадрів, але вже з активованим рейтрейсингом, що є значним покращенням якості зображення, хоча точна роздільна здатність у цьому випадку не уточнювалася.

Для всіх, хто цікавиться всесвітом відеоігр варто нагадати, що у Steam стартував весняний розпродаж.

Цього разу під удар знижок можуть потрапити Ready or Not, NARUTO X BORUTO Ultimate Ninja STORM CONNECTIONS, Apocalypse Party, Street Fighter 6, Baldur’s Gate 3, Sea of Stars, Against the Storm, та Resident Evil 4.

Варто зазначити, що деякі ігри вже доступні за зниженими цінами в межах окремого розпродажу від видавця Capcom, наприклад Resident Evil 4 та Street Fighter 6.

Інша популярна гра цього ж видавця – Dragon’s Dogma – наразі можна придбати за 151 гривню.