Науковці з Університету Бірмінгема, що у Великобританії, розробляють новітній діагностичний метод для виявлення раку ротової порожнини за допомогою інноваційного розумного гідрогелю, повідомляє Medical Xpress.

Цей гідрогель, розроблений доктором Ручі Гуптою та її колегами з Школи хімії, є біосумісним і здатним концентрувати та маркувати білки за допомогою флуоресцентного маркера одним кроком, що робить його ефективним для діагностики з метою виявлення білків із низькою концентрацією у невеликих зразках.

Діагностику мають проводити лише кваліфіковані лікарі, fleming
Діагностику мають проводити лише кваліфіковані лікарі, fleming

Гідрогель забезпечує захоплення білка через флуоресцентний маркер, що до нього прикріплений. Під впливом світла білок, тепер з'єднаний із флуоресцеїном, вивільняється з гелю.

Перші дослідження гелю, опубліковані минулого року у виданні Analyst, продемонстрували, що гель забезпечує коефіцієнт концентрації у 236 разів з референсним білком (стрептавідіном), і 50% білків у гідрогелі були вивільнені протягом 100 секунд експозиції до ультрафіолетового світла.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

лікарня
лікарня

Розроблений доктором Гуптою гель має певні переваги порівняно з існуючими діагностичними методами. Він вимагає значно менше етапів, ніж аналізи на основі ELISA або попередня концентрація за допомогою намистин і електрофорезу, і може бути виконаний при кімнатній температурі.

Тако читачам варто пам'ятати, що гастрит - ще не вирок: як правильно жити та харчуватися, якщо виявили хворобу. Гастрит – неприємна хвороба, яка заважає повноцінно та з насолодою проживати життя. Однак від такої неприємної хвороби є методи лікування.