Маркус Перссон з ніком Notch став воістину легендарним у світі відеоігор і завжди був у центрі уваги геймерів. Після свого світового успіху з Minecraft він зважився на створення нової відеогри.

Ще в 2021 році почали з'являтися перші чутки про його новий проект, і відтоді світ ігрової індустрії чекає з нетерпінням на новий шедевр.

Маркус опублікував на своїй сторінці Х кілька скетчів з нової гри, на підтвердження того, що процес запущений.

Minecraft 2 / фото: Х Notch
Minecraft 2 / фото: Х Notch

Незважаючи на те, що про нову гру відомо поки що мало, пара скріншотів, випущених у мережу, викликали бурю обговорень.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Вони показують похмурі катакомби з піксельними текстурами, і хоча проект ще не отримав назви, дехто вже охрестив його Minecraft 2. Але Перссон попереджає, що пов'язувати його нову гру з легендарним Minecraft не варто: це буде зовсім інший досвід.

Minecraft 2 / фото: Х Notch
Minecraft 2 / фото: Х Notch

Він описав свій новий проект як лутер-шутер з унікальними мечами та накидками, натхненний іграми на кшталт Borderlands та рольовою системою D20. За словами геймдизайнера, він також черпає натхнення із Diablo, але з виглядом від першої особи.

Незважаючи на те, що подробиць про проект мало, співтовариство геймерів уже палко бажає дізнатися більше.

Minecraft 2 / фото: Х Notch
Minecraft 2 / фото: Х Notch

Майнкрафт залишається однією з найпопулярніших ігор в історії, і успіх Перссона з цією пісочницею неможливо недооцінити. Його творіння стало частиною культури та надихнуло багатьох. Але це лише початок.

З новим проектом Перссон знову готовий відправити гравців у захоплюючу подорож, відкриваючи їм нові світи та можливості.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що можна бігти роками: блогер дійшов до "кінця" Minecraft, і побачив тривожну картину

Вам буде цікаво дізнатися, R ockstar оновила "Dead Redemption 2": розробники відволіклися від GTA VI заради цих "плюшок"