Нещодавно в інтернеті з'явилось повідомлення, про те, що Міністерство внутрішніх справ України попереджає про нову шахрайську схему, коли шахраї використовують WhatsApp для викрадення акаунтів українців.

Шахраї надсилають повідомлення з проханням "підписати петицію", в якому стверджується, що залишилося зібрати зовсім небагато. Ці повідомлення містять фішингові посилання, які призводять до втрати доступу до акаунту у WhatsApp.

Шахраї, скріншот instagram
Шахраї, скріншот instagram
Шахраї,скріншот з Instagram

МВС України радить не переходити за сумнівними посиланнями, особливо якщо вони надійшли з невідомого номеру, а також перевіряти отриману інформацію. Поліція закликає громадян бути обережними та не давати шахраям можливості вас ошукати.

Офіційне посилання на "Електронні петиції" виглядає так: https://petition.president.gov.ua. Це посилання варто використовувати для перевірки достовірності будь-яких інших петицій.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

За даними опитування, 11% українців стали жертвами шахраїв з початку повномасштабного вторгнення. Найчастіше шахраї вдаються до обману під час купівлі або продажу товарів в Інтернеті.

Але в інтернеті з'явилась інформація, що шахраї вдаються до ще жорсткіших методів, це посилання на петиції.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua гроші будуть у всіх: українців застерегли про небезпеку

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українців "обкрадають", намагаючись відібрати допомогу для біженців: замішані угорці

Також, Знай.ua писав про мати кредитний ліміт – лотерея: з рахунків українців крадуть банківські кошти