Apple зробила революційний крок і відчинила двері для емуляторів ігрових консолей у своєму App Store. Ця подія викликала шквал емоцій у світі технологій, адже раніше компанія з Купертіно дотримувалася більш консервативного підходу до подібних додатків.

На додаток до оновлення рекомендацій для розробників, що стосуються програм для потокової передачі музики, Apple додала нову мову, що дозволяє емулятори ігор.

iPhone 15 Pro, фото appleinsider
iPhone 15 Pro, фото appleinsider

Тепер програми-емулятори ретро-ігрових консолей не лише вітаються, але й можуть пропонувати ігри для завантаження, повідомляє джерело.

До цього оновлення програми-емулятори були поза законом у App Store. Незважаючи на це, розробники знаходили способи поширювати їх серед користувачів iOS, вдаючись до джейлбрейку та альтернативних магазинів додатків.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Тепер користувачі не будуть змушені проходити через ці складні процеси.

App Store
App Store

Проте Apple повідомила розробників про необхідність відповідати за пропоноване програмне забезпечення. Це означає, що забороняється пропонувати піратські копії ігор. Незважаючи на відкритість до емуляторів, компанія акцентує увагу на дотриманні законів та правил.

Ця зміна в політиці App Store, очевидно, мотивована положеннями закону ЄС про цифрові ринки, спрямованого проти антиконкурентних практик великих технологічних компаній.

Але це нове правило про емуляторів стосується всіх розробників у всьому світі, що дасть їм нові можливості для творчості та інновацій.

Нагадаємо, А pple хотіли смартфон, що згинається, як у Samsung: що трапилося з ідеєю техно-гіганта

Раніше ми писали про робота-збоченця: у Саудівській Аравії камера показала, як гуманоїд пристає до жінки