Моддери знову довели свою неймовірну здатність долати межі технологій та можливостей ігрових платформ. На цей раз вони запустили культову гру від Rockstar Games, Grand Theft Auto 5, на популярній портативній консолі Nintendo Switch.

З моменту випуску в 2013 році, GTA 5 завоювала мільйони шанувальників по всьому світу, продовжуючи радувати їх новим контентом та перевиданнями на різних платформах.

GTA V / фото: скріншот Youtube
GTA V / фото: скріншот Youtube

Однак Nintendo Switch досі не мала у своєму арсеналі цієї грандіозної гри, що робить досягнення моддерів ще більш вражаючим.

У грудні 2023 року витік інформації з Rockstar розкрив, що офіційного порту GTA 5 на Switch не планувалося. Однак це не зупинило наполегливих моддерів, які змогли неофіційно портувати гру на консоль.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Група моддерів із Superstar South Studios опублікувала відео, яке показує, як GTA 5 працює на Nintendo Switch у портативному режимі. Хоча гра працює неідеально і має деякі технічні недоробки, це однаково вражаючий результат.

GTA V
GTA V

Цей неофіційний порт став можливим завдяки витоку вихідного коду GTA 5, який дав моддерам можливість адаптувати гру для Nintendo Switch. І, що особливо цікаво, поки що команда не зіткнулася з юридичними проблемами з боку Rockstar та Take-Two Interactive.

Тим не менш, враховуючи минулі відносини Rockstar до модифікацій ігор, малоймовірно, що очікуваний GTA 6 буде доступний на Nintendo Switch. Але для шанувальників GTA на Switch є хоча б надія на порт GTA 5 завдяки пристрасті та вмінню моддерів переводити мрії в реальність.

Раніше ми писали про те, що " Містер Сальєрі передає вам уклін": фанатів серії Mafia порадували продовженням історії

Крім того, Знай.ua повідомляв, з амолети - не те, чим здаються: розробник GTA San Andreas розкрив 20-річну таємницю