Epic Games порадували всіх свіжим апдейтом свого крутого ігрового движка Unreal Engine 5.4. На конференції State of Unreal GDC 2024 показали, що на нас чекають круті оновлення.

Спочатку про головне – швидкість. Тепер ігри на UE будуть йти гладко у 60 кадрів на секунду, що просто супер! І обіцяють , що проблеми з обривами, відомі деяким користувачам UE у минулому, тепер мають стати у минулому завдяки покращеній компіляції шейдерів.

А ще вони додали нову штуку для Nanite – "Адаптивну тесселяцію". Вона дозволить досягти приголомшливої ​​деталізації ігрових локацій, не жертвуючи продуктивністю.

Ще одна новинка – "Heterogenous Volumes", яка додасть реалізму диму та хмарам у іграх. Це дозволяє робити ігрові світи ще крутіше без втрати швидкості.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Розробники теж не залишилися поза увагою. Тепер працювати з Unreal Engine стало простіше завдяки покращеному інструменту "Temporal Super Resolution" та зручній інтеграції з AI та машинним навчанням.

Unreal Engine 5.4 / фото: Unreal Engine
Unreal Engine 5.4 / фото: Unreal Engine

І, звичайно, "Motion Matching" – корисний інструмент, який раніше використовувався тільки у Fortnite, тепер доступний для всіх.

Щоб не загубитись у всіх нових функціях, Epic Games навіть підготували пакет з анімаціями, які можна використовувати безкоштовно.