Через масовані атаки на енергосистему України, можливі відключення світла в усіх областях. Найбільше відключень прогнозується ввечері, з 18:00 до 23:00. Через перебої з електрикою може страждати і мобільний зв'язок, тому важливо підготуватися заздалегідь.

Перевірте роботу мобільного зв'язку. Якщо зв'язок вимикається разом зі світлом, це через те, що станції мобільних операторів переходять на альтернативне живлення, яке може працювати лише 4-5 годин. Якщо світло не відновлюється за цей час, станції можуть повністю відключитися.

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

Скористайтеся національним роумінгом. Це опція, що дозволяє користуватися зв'язком інших операторів без додаткової плати, якщо ваша основна мережа недоступна. Вимкніть автовибір мережі в налаштуваннях вашого смартфона та виберіть доступного оператора вручну.

Домашній інтернет - це те, завдяки чому ви можете переглядати інтернет, дивитися фільми або спілкуватися онлайн, перебуваючи вдома. Для того, щоб інтернет працював навіть під час відключень світла, можна використовувати особливу технологію – xPON.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю
Показати ще

Доступ до Інтернету. Фото: скрін youtube
Доступ до Інтернету. Фото: скрін youtube

Це тип інтернет-з'єднання через оптичні кабелі, які забезпечують швидкий доступ до мережі. Вони не потребують електроенергії на всіх етапах розподілу сигналу, тому ваш інтернет може працювати навіть під час відключень світла, якщо у вас є акумулятори або інші джерела живлення для вашого обладнання вдома.

Нагадаємо, українців готують до зростання тарифів на електроенергію

Вам буде цікаво дізнатися Україна готується до масових блекаутів і б'є рекорди з продажу зарядних станцій