Дослідники з кількох університетів і інститутів розробили новий тип очного імплантату, який може допомогти людям із втратою зору. Цей імплантат невеликий, приблизно розміром з нейрон, і оснащений спеціальними електродами, які передають візуальну інформацію прямо до мозку.

Завдяки своїм розмірам і міцності, він менше травмує мозок і краще інтегрується з тілом, порівняно з іншими імплантатами. Цей імплантат використовується в тих випадках, коли зорова кора мозку здорова, але саме око не може бачити.

Їжа для очей. Фото: скриншот Youtube
Їжа для очей. Фото: скриншот Youtube

Хоча імплантат і не зможе повернути повноцінний зір, він створює прості візуальні образи, схожі на світлові плями, які допомагають людині орієнтуватися в просторі.

Крім того, імплантат зроблений з особливих матеріалів, які захищають його від корозії та руйнування, забезпечуючи його тривалу експлуатацію.

Популярні новини зараз
Абоненти Vodafone платитимуть більше: оператор зробив новий "тарифний сюрприз" Кінець скоро? Ліванська провидиця, що передбачила COVID-19, дала прогноз щодо війни в Україні "Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат
Показати ще

Око
Око

Вчені зараз працюють над тим, щоб збільшити кількість електродів у імплантаті, що дозволить передавати більш деталізовані зображення. Це дослідження відкриває нові можливості для лікування сліпоти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, список хвороб, з якими українців звільняють від мобілізації: органи, психіка та травми

Також наш портал інформував, коли "мушки" перед очима вимагають медичної уваги: поради фахівців

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Анна Трінчер чекає на важливу операцію: зірка поділилася хвилюваннями