Часто ми думаємо, що вимкнувши побутові прилади за допомогою кнопки, ми повністю припиняємо їхнє енергоспоживання. Але правда в тому, що багато пристроїв продовжують "тягнути" електрику навіть у режимі очікування.

Телевізор

Навіть коли телевізор вимкнено, він продовжує споживати електроенергію для підтримки роботи індикаторів, годинника та інших функцій. Відключення телевізора від розетки повністю знеструмлює пристрій і допомагає зекономити електроенергію.

TV, скріншот: YouTube
TV, скріншот: YouTube

Мікрохвильова піч

Популярні новини зараз
Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Мікрохвильова піч споживає електроенергію через дисплей навіть після використання. Щоб уникнути марної витрати електрики, відключайте мікрохвильовку від мережі.

Кавоварка

Кавоварка теж продовжує споживати електроенергію для роботи дисплея та інших функцій, навіть коли ви не готуєте каву. Вимкнення кавоварки від розетки після використання допоможе зменшити рахунки за електрику.

Зарядні пристрої

Підключені до розетки зарядні пристрої, навіть без підключеного гаджета, споживають електроенергію. Відключайте зарядки від мережі, коли вони не використовуються.

Зарядний пристрій: скрін з DailyStar
Зарядний пристрій: скрін з DailyStar

Комп'ютер та периферійні пристрої

Комп'ютери, принтери, сканери та колонки в режимі сну продовжують споживати електроенергію. Для повної економії вимикайте їх від мережі, коли вони не використовуються.

Ігрова приставка

Ігрові приставки в режимі очікування споживають значну кількість електроенергії. Відключайте їх від мережі, коли не граєте.

Супутниковий ресивер

Навіть коли супутниковий ресивер не використовується, він продовжує споживати електроенергію. Відключення його від мережі допоможе скоротити витрати.

Апаратура для кондиціювання та опалення

Кондиціонери, спліт-системи та обігрівачі споживають багато електроенергії, навіть коли вони вимкнені. Відключайте їх від мережі, коли вони не використовуються.

Кондиціонер. Фото: скрін youtube
Кондиціонер. Фото: скрін youtube

Блок живлення роутера

Роутер споживає електроенергію, навіть коли ви не користуєтеся інтернетом. Вимкніть його від мережі, щоб зберегти електроенергію.

Музичні центри та колонки

Аудіосистеми в режимі очікування також споживають електроенергію. Відключення їх від мережі допоможе уникнути зайвих витрат.

Відключення їх від розетки допоможе вам зберегти електроенергію, зменшити рахунки та захистити довкілля. Робіть прості кроки для економії енергії – і ваш гаманець та природа скажуть вам "дякую"!

Нагадаємо, Щоб продукти в "морозилці" не пропадали, вам потрібні тільки пляшка та сіль

Раніше ми розповідали: Кондиціонер у квартирі: як економити електроенергію без втрати комфорту

Також, Ноутбук витримає найдовші відключення: українцям порадили, як зберегти заряд батареї під час відсутності світла