У сучасному світі людина не уявляє свого життя без навушників, але мало хто замислюється, як часто їх можна використовувати, адже ризики існують і досить небезпечні.

Як виявилося, навушники при надмірному використанні можуть зашкодити здоров'ю. Зокрема, це провокує розвиток грибкового отиту. Таке захворювання часто зустрічається у тих, хто носить слуховий апарат чи працює у кол-центрах.

Навушники: джерело: відео з YouTube
Навушники: джерело: відео з YouTube

Лікарі стверджують, що при затиканні вуха навушником ми проштовхуємо сірку далі, через що вона спресовується і прилипає до барабанної перетинки. При такому нашаруванні з'являється щільна сірчана пробка, яка в результаті переростає контактний отит.

Також ті, хто любить голосно слухати музику через ці пристрої, можуть мати проблеми зі слухом у перспективі. Внутрішнє вухо теж страждає через вплив навушників, коли ми проштовхуємо їх надто глибоко, тому що волоскові слухові клітини просто починають відмирати.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Музика в навушниках. Фото: скрін youtube
Музика в навушниках. Фото: скрін youtube

Звичайно, відмовлятися від навушників - не варіант, але краще дотримуватися правил щодо їх безпечного використання:

  • Навушники не рекомендується використовувати у громадському транспорті, бо там надто галасливо.
  • Використовувати їх варто максимум двічі на день, по півгодини.
  • Не вмикайте максимальну гучність, щоб зменшити негативний вплив.

Навушники: джерело: відео з YouTube
Навушники: джерело: відео з YouTube

Нагадаємо, що зберегти м'ясо без холодильника при відключеннях світла: не зіпсується жоден шматочок. Що робити, якщо необхідно зберегти м'ясо без холодильника.

Раніше ми повідомляли, що кондиціонер може стати прокляттям: порушіть ці правила, дуже пошкодуєте.