Через надзвичайно швидкий розвиток технологій, особливо в галузі смартфонів, важливо вміти розрізняти потенційно небезпечні дзвінки від звичайних. Через це важливо знати про певні ознаки, які можуть допомогти визначити характер вхідного дзвінка.

Насамперед, варто звернути увагу на код країни, який зазвичай починається зі знака "+".

Жінка розмовляє по телефону та тримає карту в руках
Жінка розмовляє по телефону та тримає карту в руках

Для України це +380. Якщо ви бачите інший код, це означає, що ви намагаєтеся додзвонитися з іншої країни. Хоча такі дзвінки не обов'язково небезпечні, вони можуть бути дорогими, тому слід обережно, особливо якщо ви не очікуєте дзвінків з-за кордону.

Крім того, слід знати, що +380-(44) — стаціонарні київські номери, які дуже часто використовують спамери. Але якщо ви проживаєте у Києві чи області, вам можуть дзвонити з однієї з державних установ.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Особливу увагу слід приділяти і коротким номерам. Хоча вони часто належать до великих організацій, таких як банки або мобільні оператори, деякі з них можуть бути пов'язані з платними послугами або підписками. Завжди рекомендується перевіряти такі номери перед тим, як дзвонити чи надсилати SMS.

Жінка, з телефоном в руках
Жінка, з телефоном в руках

І насамкінець, викликати підозру мають виклики із прихованих номерів та з номерів, які починаються на "+380-800". І якщо вам дзвонять із месенеджерів.

Нагадаємо, цей телефон краще не купувати: новинки, яку хочуть багато хто, вистачить на 1-2 роки

Як повідомляв "Знай.ua", вимкніть ці прилади з розетки, як вирушайте з дому: правила, які не можна забувати

Знай.ua писав, до терміналів не підходьте: популярний український банк не приймають купюри по 500 гривень