Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять проводити свій вільний час за відеоіграми, є дуже цікава інформація. Так, аукціонний будинок Goldin виставив на продаж один із найрідкісніших картриджів для класичної приставки Nintendo Entertainment System (NES).

Японська компанія випустила всього 26 таких "золотих" картриджів у 1990 році як призи для читачів журналу Nintendo Power. Тепер вони коштують шалені гроші.

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного видання The Verge.

"Золотий" картридж Nintendo, скріншот: The Verge
"Золотий" картридж Nintendo, скріншот: The Verge

Реальна ціна

У 1990 році в США проходив захід Nintendo World Championships, на якому відбирали найкращих гравців країни. Геймери змагалися у Tetris, Super Mario Bros. та Rad Racer з обмеженням у часі. Ці обмеження встановлювали за допомогою фізичних перемикачів на картриджах.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Чому правоохоронці заплющують очі на правопорушення співробітників ТЦК "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Super Mario Bros Wonder, скріншот: YouTube
Super Mario Bros Wonder, скріншот: YouTube

Для змагань було випущено кілька сотень спеціальних картриджів, більшість яких – у стандартних корпусах сірого кольору. Але 26 екземплярів мали блискуче золотисте виконання. Ці спеціальні картриджі пізніше вручили на заході Player's Poll Contest журналу Nintendo Power.

Виставлений на аукціон Goldin екземпляр отримав Патрік Кінг із міста Шайєнн у штаті Вайомінг. Його ім'я з'явилося у 18-му номері Nintendo Power разом з іншими переможцями змагання геймерів.

Ці картриджі ніколи не продавали в упаковці, що частково пояснює, чому цей екземпляр позбавлений наклейки та має такий зношений вигляд. Лот отримав лише 4 бали за CGC Grading, тоді як ідеальному стану відповідали б 10 балів.

Original Nintendo Console, Nintendo
Original Nintendo Console, Nintendo

Скільки коштує

Минулого року аналогічний картридж продали за 100 088 доларів, тому очікується, що цього разу ціна перевищить минулий показник, адже старі колекційні речі, як правило, згодом дорожчають.

Стартова ціна нинішніх торгів – 10 000 доларів, а покупці пройшли перевірку на платоспроможність. Торги пройшли під кінець липня 2024, але результати поки що невідомі.

Нагадаємо, культовий розробник Silent Hill повертається з новим хорором – новою вершиною страху.

Раніше повідомлялося, 5 пар побралися на фестивалі Pokemon GO із фразою "Я обираю тебе": історії знайомства.

Також, навіть не мрій про "відкритий світ": з EA йдуть розробники, а The Sims 5 - скасовують.