Disney Research представила новинку – двоногого робота, який рухається так виразно, ніби він має емоції, хоча ним керує людина.

Робота програмують на комп'ютері, використовуючи графіку, щоб створити рухи, які потім відтворюються насправді.

Він керується дистанційно, але щоб він виглядав переконливо, потрібні не тільки фіксовані рухи, а й такі деталі, як нахил голови та прояв емоцій.

Для створення таких складних рухів Disney Research використовує навчання із підкріпленням. Це метод, у якому анімація, створена художником, поєднується з контролем рухів з допомогою спеціального устрою. Робот може робити різні рухи, включаючи нахили голови та повороти.

Робот від Disney / фото: скриншот Youtube
Робот від Disney / фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Робот від Disney / фото: скриншот Youtube
Робот від Disney / фото: скриншот Youtube

Що він уміє?

Робот здатний як пересуватися вперед, назад, вліво і вправо, а й висловлювати емоції. Наприклад, він може трястись, танцювати і навіть показувати гнів за допомогою динаміків та світла. Коли він спускається сходами, він робить це так, ніби перевіряє опору перед тим, як ступати.

Ви можете керувати роботом в реальному часі за допомогою тригерів та джойстика. Це дозволяє робити так, щоб він діяв, ніби він має інтелект і почуття.

Майбутнє технології

Робот був вперше показаний на Міжнародній конференції з інтелектуальних робіт і систем у жовтні 2023 року. Команда розробників сподівається, що в майбутньому робот зможе передавати емоції та поведінку, створені в анімації, у реальному житті.

Таким чином, Disney зробив наступний крок у створенні роботів, які можуть взаємодіяти з людьми не лише фізично, а й емоційно.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що до китайські робособаки з автоматами вже вміють бігати і навіть вбивати: Пентагон поспіхом звернувся до Сенату

Вам варто дізнатися, дрони "made in Ukraine" поглинають інших світових виробників: витісняють "смертоносністю"

Читайте також, водії зникнуть, усі стануть "шумахерами": людям розповіли про машини майбутнього