На THQ Nordic Digital Showcase 2024 було представлено довгоочікуваний ремейк першої Gothic, який розробляє студія Alkimia Interactive. Ця команда дбайливо ставиться до оригінальної гри 2001 року і має намір не розчарувати фанів. Ось що нам відомо про реліз.

Gothic 1 Remake пропонує гравцям розширений та більш детальний світ. У новій версії локації будуть на 30% більше, ніж у оригіналі, а старі табори, такі як Старий Табір та Табір Сектантів, оновлять та наповнять контентом.

Розробники постаралися зберегти знайомий вид місць, але зробили їх більш просторими та реалістичними.

Gothic 1 / фото: Steam
Gothic 1 / фото: Steam

Бойовка в грі залишиться вірною духу оригіналу, але буде покращена та вдосконалена. Ви зможете розвивати свого персонажа через заняття з майстрами, освоювати нові стійки та атаки, а також керувати різними типами зброї.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Магія тепер стане доступнішою – ви зможете використовувати сувої заклинань, а шлях повноцінного мага буде розширено, що дозволить грати за мага з більшою гнучкістю.

Система крафту у грі отримає велике покращення. Ви зможете створювати різні види зброї та використовувати нові механіки, такі як алхімія та ковальська справа. Крадіжка, хоч і залишиться у грі, не буде головним способом заробітку. Тепер вам доступні нові способи виживання та заробітку.

Gothic 1 / фото: Steam
Gothic 1 / фото: Steam

Гра збереже похмуру атмосферу та сюжет оригіналу, де ви граєте за ув'язненого у світі, оточеному магічним куполом. Тут ув'язнені повстають, захоплюють владу, і вам належить вирішувати долю цього місця, борючись із демоном, якого намагаються розбудити послідовники місцевого культу.

Gothic 1 Remake чекає на безліч цікавих деталей, але деякі моменти залишаються вірними оригіналу. Наприклад, нових видів монстрів не додаватимуть. Усі небезпеки, з якими ви зіткнетеся, будуть знайомі зі старої гри.

Що стосується розпорядку дня NPC, то тут розробники зберегли та покращили цю важливу особливість. Персонажі будуть поводитися живіше і динамічніше, реагуючи на різні події, такі як бійки, погода і навіть пограбування. Нові технології дозволять зробити їхню поведінку ще більш правдоподібною та інтерактивною.

Відкритий світ гри також набув змін. Тепер ви зможете вільно подорожувати без невидимих ​​стін та обмежень, за винятком магічного купола, що оточує світ. До того ж додали механіку скелелазіння, що сильно розширить можливості для дослідження та дозволить досягати нові висоти та схованки.

Gothic 1 Remake створюється на сучасному Unreal Engine 5, що дасть високу якість графіки, але вимагатиме потужних системних вимог. Гра вийде на PC, PlayStation 5 і Xbox Series X|S , але точна дата релізу поки невідома.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Europa Universalis 5 розкрила карту Священної Римської імперії: перенесли хаос Середньовіччя

Вам також варто дізнатися про кишки, монстри та японські мотиви: розробник Silent Hill створює "найстрашніший хорор"

Читайте також? GTA + Genshin Impact = Neverness to Everness: що відомо про новий ігровий шедевр