Вчені розробили новий тип бинтів, які об’єднують електричні поля, перев’язувальні матеріали та водні провідники. Ця інновація дозволяє загоювати рани на 30% швидше, ніж традиційні бинти, і є більш економічною у порівнянні з існуючими дорогими засобами.

Дослідження, проведене на тваринах, показало, що бинти, які використовують електричне поле, покращують процес загоєння, зокрема для хронічних ран, яких часто не вистачає, зокрема, у пацієнтів із діабетом.

Двоє вчених проводять досліди
Двоє вчених проводять досліди

Вчені, очолювані Амаєм Бандодкаром з Університету штату Північна Кароліна, поставили перед собою завдання розробити просте і доступне рішення для домашнього використання.

Ця нова технологія є частиною ініціативи DARPA і дозволяє створювати пов’язки без електроніки, що активуються за допомогою води. Електроди на бинті генерують електричне поле, яке активно сприяє загоєнню.

Популярні новини зараз
Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем
Показати ще

За результатами випробувань на мишах було виявлено, що нові пов’язки покращують утворення кровоносних судин і зменшують запалення.

Науковці, фото МОН
Науковці, фото МОН

Недорога вартість виробництва, яка становить всього кілька доларів за штуку, робить ці бинти дуже привабливими для пацієнтів. Арістідіс Вевес з Beth Israel Deaconess Medical Center підкреслив, що нові терапії є необхідними, адже останні схвалені засоби для загоєння ран не змінювалися вже понад 25 років.

Легкість використання нових пов’язок у домашніх умовах також підвищує відповідальність пацієнтів за лікування, оскільки їм не потрібно регулярно відвідувати медичні заклади.

Нагадаємо, доба на Землі може збільшитися до 25 годин: вчені зробили унікальне відкриття

Раніше ми писали про те, що вчені випадково виявили солодкі ліки від облисіння: досліди проводили взагалі не для цього

Вам буде цікаво дізнатися на столицю обрушиться цунамі: корабель, начинений вибухівкою, може спалахнути в будь-який момент