Apple планує впровадити нові функції штучного інтелекту у своєму наступному оновленні iOS 18, і, зважаючи на все, за це доведеться заплатити.

Аналітики CNBC припускають, що компанія може стягувати до 20 доларів за доступ до додаткових можливостей, які запропонує новий сервіс, який може називатися Apple Intelligence.

Apple Intelligence / фото: скриншот Youtube
Apple Intelligence / фото: скриншот Youtube

Ідея не нова: багато компаній, що працюють в галузі ШІ, вже пропонують передплати розширених функцій. Наприклад, OpenAI пропонує платні передплати на ChatGPT з додатковими можливостями, а Microsoft стягує плату за свій інструмент AI Copilot. Apple, мабуть, хоче наслідувати ці приклади.

На даний момент відомо, що Apple Intelligence включатиме покращену версію голосового помічника Siri, а також нові можливості, такі як автоматичне створення електронних листів та зображень.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів
Показати ще

Але ці функції не будуть доступні одразу у всіх країнах. Спочатку вони впроваджуватимуться повільно, і Китай і Європа не отримають доступу до них відразу після запуску.

Поточна передплата Apple One коштує 20 доларів і дає доступ до кількох сервісів компанії, тому цілком імовірно, що Apple Intelligence буде доступна в рамках такого розширеного тарифу або пакету послуг.

На даний момент деякі інструменти Apple Intelligence вже доступні в бета-версії iOS 18 для розробників, що дає уявлення про те, що на нас чекає в майбутньому оновленні.

Нагадаємо, стали відомі деталі iPhone 16 та iPhone 16 Pro: здивують швидкістю зарядки

Раніше ми писали про iPhone 16 Pro, AirPods 4 та нові MacBook Pro: чим порадує Apple цього року

Крім того, Знай.ua повідомляв, як розігнати інтернет на комп'ютері або ноутбуці: перевірені трюки подвоїть швидкість за 5 хвилин