Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які люблять проводити вільний час за відеоіграми, є дуже цікава новина. Так, у наступну гру Valve, яка ще не була офіційно анонсована, за два вихідні дні одночасно зіграли понад 16 000 людей. Тепер їх кількість зросла до 22400, якщо вірити даним SteamDB.

Проєкт під назвою Deadlock – це MOBA-шутер, схожий за своєю ідеєю на інший хіт компанії, Dota 2. Перші відгуки виявилися позитивними. Це й не дивно: Valve, зважаючи на все, кинула на неї всі сили та ресурси, тоді як інші її проекти страждають від нестачі уваги.

Схоже, що майбутній проєкт, дати виходу якого ми ще не чули, вже знаходиться на стадії поступового запуску. Про це пише engadget.

Valve's Deadlock, скріншот: YouTube
Valve's Deadlock, скріншот: YouTube

Deadlock має стати великим успіхом

Гра ще не була офіційно анонсована компанією і розробники майже про неї не говорили, хоча зараз ми бачимо явні натяки на те, що щось довкола неї відбувається. Цілком ймовірно, що Valve відкрила гру для тестування, щоб оцінити, наскільки успішною вона може бути за умови належної піар-кампанії. Кількість гравців, безумовно, вражає з огляду на те, що ніхто і ніде не бачив жодних оголошень про набір бета-тестерів.

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Так що, зважаючи на все, Deadlock – це і є той самий таємничий проект, який створюється з 2018 року разом з IceFrog, який стояв за створенням оригінальної Dota, яка входила до складу Warcraft III, як окрема карта.

Ветеран Valve Тайлер Маквікер назвав Deadlock "наступною Dota". За його словами, гра виглядає так, "ніби у Valorant, Overwatch, Dota 2 та Team Fortress 2 народилася дитина". Тобто можна очікувати у новому проекті щось із кожної з цих ігор.

Valve's Deadlock, скріншот: YouTube
Valve's Deadlock, скріншот: YouTube

Журналісти деяких ігрових видань отримали запрошення на тестування і змогли підтвердити багато деталей про гру, що просочилися в мережу. Зараз є 20 героїв на вибір, і ви можете увійти до режиму пісочниці, щоб випробувати кожного з них. Ви також можете переглядати поточні матчі, щоб краще зрозуміти, що відбувається, перш ніж ви будете готові поринути у гру. Тестове складання показує, що сервери відкриті щодня щонайменше 12 годин на день.

Це шутер 6 на 6, як у оригінальній Overwatch, де ваша команда героїв намагається домінувати на карті, повільно виснажуючи команду суперників та відтісняючи їх назад. Але ви також очолюєте армію NPC, які рухаються чотирма різними доріжками, щоб знищити стаціонарну оборону команди суперника трохи схожу на Dota 2 або інші MOBA-ігри.

Тут не буває простоїв. Це постійна війна між десантниками вашої команди та десантниками ворожої команди, які продовжують відроджуватись і наступати на ворожі позиції, хвиля за хвилею. Але вони не можуть прорватися, якщо людиноподібні герої не допоможуть їм потужною зброєю, здібностями та покращеннями.

Valve's Deadlock, скріншот: YouTube
Valve's Deadlock, скріншот: YouTube

Люди також не можуть легко прорватися без своєї армії NPC – тобто це цілий симбіоз, який потребує взаємодії та допомоги. Щоб знищити Стражів, які вивергають енергію, або здоровенних Ходоків, які перекривають шлях, потрібні скоординовані зусилля. Кульмінацією кожного поєдинку є битва з ворожим Покровителем, гігантською плавучою кулею зі зброєю та променями смерті.

"Це не гра на кшталт Valorant або Apex Legends, де точне прицілювання є ключовим моментом. Вона схожа на Overwatch, або, можливо, навіть більше на Team Fortress 2 з її плаваючим геймплеєм, що виснажує здоров'я. Ви можете перти вперед, лікуватися і відступати, навіть якщо на вашому шляху величезна кількість ворожого вогню", - пише Шон Голлістер з The Verge.

Нагадаємо, чемпіони, відгукніться: у Японії пройде кіберспортивний турнір, де потрібно буде добре поспати.

Раніше повідомлялося, як Starfield, Baldur's Gate 3 та інші ігри поводяться при запуску з USB: Youtube-блогер показав чудові результати.

Також, фури, рейдери та адреналін: поляки анонсували симулятор виживання на вантажівці.