В Україні багато користувачів мобільних пристроїв помічають появу літери "Е" у рядку стану свого смартфона, що сигналізує про перехід на стандарт EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution).
Ця технологія, яка забезпечує швидкість передачі даних до 384 кбіт/с, є проміжним варіантом між 2G і 3G і може негативно вплинути на якість зв'язку та швидкість Інтернету.

Мобільний. Фото з інтернету
Мобільний. Фото з інтернету

Проблема зазвичай виникає за межами міста, в зонах з поганим сигналом або через зменшення навантаження на базові станції через відключення електроенергії. Зменшення швидкості Інтернету також може бути наслідком високої концентрації користувачів у густонаселених районах.

Щоб покращити якість зв'язку, можна спробувати кілька методів:

  1. Перезавантажити мобільний інтернет через режим польоту.
  2. Змінити тип мережі на "3G/2G (авто)" в налаштуваннях телефону.
  3. Вибрати оператора зв'язку вручну в налаштуваннях SIM-картки.

Мобільний інтернет / фото: Freepik
Мобільний інтернет / фото: Freepik

Якщо ці кроки не допомагають, можливо, варто розглянути зміну оператора, перевіривши якість покриття інших провайдерів у вашій місцевості. Поява "Е" не завжди свідчить про проблеми з пристроєм і часто пов'язана з особливостями інфраструктури мобільного зв'язку у конкретній зоні.

Популярні новини зараз
Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників В Порошенка зібрали з українців 17 млн грн на ЗСУ, але гроші витратили на судову заставу екс-чиновнику, - експерт Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії
Показати ще

Нагадаємо, ПриватБанк компенсує частину витрат на комунальні платежі: кому і скільки

Раніше ми писали про те, що інтернет можна провести безкоштовно: "Київстар" запускає акцію для нових клієнтів

Крім того, Знай.ua повідомляв, з 6 серпня деякі тарифи не діятимуть: у Київстар запроваджують зміни