Дослідники AI іноді називають технологію машинного навчання "крихкою". Під цим вони мають на увазі, що штучному інтелекту не вистачає людського розуміння складнощів реального світу, в результаті чого системи ШІ іноді ламаються швидко і несподівано.

Читайте Знай в Google News!

Однак для більш практичної ілюстрації того, що означає "крихкість", просто розглянемо випадок з оператором камери AI, розгорнутим шотландською футбольною командою Inverness Caledonian Thistle FC. Коли через пандемію фанати перестали відвідувати матчі, клуб оголосив, що буде транслювати свої ігри в прямому ефірі, використовуючи автоматичну систему камери з "вбудованою ІІ і технологією відстеження м'яча", щоб люди завжди могли бачити те, що відбувається.

Але під час нещодавньої прямої трансляції матчів оператор камери AI неодноразово (і з великим ефектом) плутав лисину лінійного судді з самим футбольним м'ячем. У добірці відео нижче з відмінним звуковим супроводом ви можете побачити кінцевий результат.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 отримав ті ж проблеми, що і попередня модель. Схоже, компанія не збирає вносити радикальні зміни, і зробила акцент на новому процесорі і ОС Android 11.

Як повідомляв Знай.иа, глава NASA хоче повернути Плутону статус планети. Дивно, але раніше та ж людина виступала за те, що зробити Плутон карликовою планетою.

Також Знай.иа повідомляв, вірус Джокер заразив мільйони Android-смартфонів за допомогою додатків, під які шкідливий код маскувався.