Робот-учитель Keeko набирає популярність в навчальних закладах Китаю, переважно в дитячих садах. Про це повідомляє AFP.

Такий робот вже є в 600 дитячих садках країни, крім того, його люблять школярі. Keeko - 60-сантиметровий робот, який переміщується за допомогою коліс, а на місці обличчя у нього великий екран. Машина коштує відносно недорого - $1500.

Робот може розповідати дітям історії, також Keeko може задавати питання і давати завдання. Якщо дитина відповідає правильно, очі робота стають милими сердечками.

Keeko — далеко не перший робот-вчитель в Азії. В 2010 році у Південній Кореї роботи викладали англійську мову.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше повідомлялося, що на конференції з Faculty Summit 2018 інженери з лабораторії Microsoft Research представили робота, який цілком може замінити секретаря. В якості демонстрації здібностей пристрою робот відкрив дверцята холодильника і пригостив усіх прохолодними напоями, що безсумнівно здивувало публіку.

Під капотом у робота штучний інтелект, який в пристрій працює як з фізичними потужностями роботом, так і з хмарним сервісом Microsoft Azure.

Робот може розпізнавати обличчя, планувати дії і виконувати поки базові алгоритми, які полегшать життя людини. Але поки не варто сподіватися на виконання складних завдань. Однак, принести газовану воду з холодильника він вже може. На відео робота показали в людській оболонці, щоб зробити його схожим на нас. Це не тільки збільшує його можливості, але і робить його більш природним в навколишньому середовищі.

Цілком можливо, що його зроблять з оболонкою зі шкіри, щоб бути максимально схожим на людину.

На сьогоднішній день робот — прототип, який не з'явиться на масовому ринку. Планується, що надалі компанія зможе випустити робота, який зможе працювати на ресепшені, допомагати секретарям і офіціантам, а також відповідати на питання відвідувачів, однак тільки для бізнесу. Кожному охочому дивного помічника не отримати.

Нагадаємо, китайці клонували Hyundai, і дуже вдало.

Як повідомляв Знай.ua, Samsung представила нові "доступні" ігрові дисплеї.

Також Знай.ua писав, у Росії створили "москвич", який вб'є Tesla.