Згідно з повідомленням, опублікованим в Департаменті автомобільних парків Каліфорнії, один з автономних автомобілів Apple, який в даний час їздить по Саннивейлу, Каліфорнії та інших довколишніх містах Силіконової долини, потрапив у свою першу аварію. Однак, це не було помилкою програмного забезпечення.

Автомобіль Apple, модифікований позашляховик Lexus RX450h, оснащений спеціальним обладнанням і датчиками, подорожував зі швидкістю всього 1 миль в годину, готуючись до злиття з швидкісною автомагістраллю Лоуренс в Саннівейл, а другий учасник ДТП, Nissan Leaf рухався близько 15 миль в годину. Йдеться у звіті, що Lexus Lexus і Leaf протаранили один одного, але пасажири не отримали жодних травм.

Це не свідчить про прогрес Apple в безпілотниках, так як більшість нещасних випадків трапляються через людські помилки. Хоча цікаво, що багато компаній, що експлуатують автономні транспортні засоби в експериментальних тестах, повідомляють про збої. У минулому році у звіті Consumer Affairs говорилося, що більшість автомобільних аварій пов'язані з тим, що водій врізався в задню частину повільно рухається автономного автомобіля.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Це говорить про те, що в автономних розробників програмного забезпечення є багато перешкод перед ними, які виходять за рамки забезпечення того, що програмне забезпечення здатне і безпечно у всіх ситуаціях. “Можливе пояснення полягає в тому, що ці автомобілі не управляються так само, як люди”, - сказав Філ Куопман, професор Карнегі Меллона і інженер-програміст, який консультується для безпілотних автомобільних компаній.

Нагадаємо, що 31 серпня користувачі бета-версії iOS 12 поскаржилися на те, що їм надійшло повідомлення про оновлення системи: “Нова версія iOS вже доступна. Будь ласка, поновіть вашу iOS 12 beta”.

Як повідомляв портал Знай.uа, пошукова система Google отримала потужний інструмент для аналізу впливу реклами на наступні покупки. В США стверджують, що пошуковик викупив у платіжної системи Mastercard дані про платежі американських користувачів при відвідуванні магазинів.

Також портал Знай.uа писав, що зовсім скоро один із самих популярних браузерів в світі-Google Chrome змінить свій дизайн. Оновлену версію браузера, найімовірніше, покажуть на презентації 4 вересня.