Дослідники з KU Leuven з'ясували спосіб підробити систему захисту Tesla, про що вперше повідомив Wired. Результат дозволив би зловмиснику вкрасти Теслу, просто пройшовши повз власника і клонувати його ключ.

Варто відзначити, що компанія Тесла вперше розробила концепцію авто без ключа, яка з тих пір поширюється на більшість автомобілів класу люкс. Ця конкретна атака, схоже, працювала тільки на пристроях моделі S, і минулого тижня Тесла випустив оновлення, яке поліпшило шифрування для інших автомобілів. Що ще більш важливо, компанія додала можливість вимагати пароль ПІН-коду до того, як автомобіль почне роботу, ефективно додавши два фактори захисту. У той час це здавалося зайвим, але, знаючи, що така атака можлива, ймовірно, варто змінити свою думку.

Сама атака досить цікава. Через протоколу back-and-forth зловмисники спочатку повинні були піймати радіоідентифікатор автомобіля (широкомовний сигнал від автомобіля в будь-який час), потім передавати цей ідентифікатор в брелок власника авто, і прослуховувати відповідь.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Варто відзначити, що автомобілі Tesla вже досить стійкі до крадіжки, оскільки постійне відстеження GPS часто дозволяє жертвам відстежувати свої автомобілі після того, як вони були вкрадені, що, в свою чергу, спонукає автомобільних злодіїв пошукати місце для продажу або зберігання.

Нагадаємо, що смартфон компанії Apple iPhone 8S має серйозний дефект, внаслідок якого пристрій може в будь-який момент зависнути. Проте деякі користувачі стикалися і з проблемою виключення.

Як повідомляв Знай.uа, напередодні презентації Apple Watch Series 4 на сайті і оффлайн-магазинах Apple почали зникати з наявності актуальні моделі смарт-годин — Apple Watch першого і третього покоління. Як виявилося, неспроста.

Також Знай.uа писав, що звідки ви знаєте, що оригінальний зарядний пристрій вашого смартфона не підробка? І це не завдає шкоди вашому смартфону?