Молоді студенти з Левенського католицького університету в Бельгії змогли зламати надійний захист Tesla всього за кілька секунд.

Відповідне відео з'явилося на відеохостингу YouTube.

Наголошується, що бельгійські хакери створили невеликий пристрій, який допоміг їм перехопити сигнал ключів від авто. Так, вони клонували ключі, обійшовши 40-бітний протокол шифрування Tesla. Щоб відкрити і завести надпотужний електрокар їм знадобилися лічені секунди.

Після цього випадку, зі спритними хакерами вже зв'язалися з компанії Ілона Маска і виплатили їм 10 тисяч доларів за виявлення уразливості. Також компанія попросила студентів допомогти поліпшити захист своїх авто.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До речі, дослідники з KU Leuven з'ясували спосіб підробити систему захисту Tesla. Результат дозволив би зловмиснику вкрасти Теслу, просто пройшовши повз власника і клонувати його ключ.

Варто відзначити, що компанія Тесла вперше розробила концепцію авто без ключа, яка з тих пір поширюється на більшість автомобілів класу люкс. Ця конкретна атака, схоже, працювала тільки на пристроях моделі S, і минулого тижня Тесла випустив оновлення, яке поліпшило шифрування для інших автомобілів.

Tesla Model X

Що ще більш важливо, компанія додала можливість вимагати пароль ПІН-коду до того, як автомобіль почне роботу, ефективно додавши два фактори захисту. У той час це здавалося зайвим, але, знаючи, що така атака можлива, ймовірно, варто змінити свою думку.

Нагадаємо, що Tesla початку інформувати клієнтів про те, що її бездротовий зарядний пристрій для смартфонів, який наприкінці минулого місяця швидко розкупили, повернеться в інтернет-магазин зі знижкою в 15 доларів.

Як повідомляв портал Знай.uа, презентація електричної вантажівки Tesla Semi пройшла в минулому році, і на даний момент вона проходить період випробувань на практиці.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві з'явився "Бетмобіль" – точна копія машини, яку знімали в легендарному фільмі. Власник не пустить за кермо, а ось покататися на водійському місці дозволить.