12 вересня Apple представила топовий гаджет iPhone XS Max. Користувачі мережі прийняли його як відповідь на популярну серію Galaxy Note від Samsung. Настав час порівняти цих двох монстрів в індустрії смартфонів.

Samsung Galaxy Note 9 легше, ніж його “яблучний” конкурент. Він важить всього 201 грам, в той час як пристрій від Apple на 7 грам важче. Втім, новий iPhone на 13% тонше. Обидва смартфони досить важкі, а iPhone не такий вже і тонкий у порівнянні з іншими телефонами.

Незважаючи на те, що “виїмка” нашкодила продажів iPhone X в свій час, компанія все одно залишила цю “фішку” і в новій моделі. Варто відзначити, що екрани смартфонів у практично ідентичні.

Особливості і безпека. І Apple, і Samsung, помістили на задній стороні своїх смартфонів дві камери з ширококутної і телефотографічною лінзами, кожна з яких робить знімки з роздільною здатністю 12 мегапікселів. Різниця в якості фото мінімальна, однак навіть вони не зрівняються з камерами Huawei 20P і деяких моделей Sony.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Що стосується захисту, в Samsung є сканер відбитків пальців і система розпізнавання осіб. Apple в свою чергу сподівається тільки на сканер особи, стверджуючи, що він став набагато краще, і обійти його практично неможливо. Ніхто з них не отримав вбудований сканер під самим екраном, однак китайські конкуренти вже впровадили цю фішку в свої флагмани.

Apple оновила iOS до 12 версії, а ось Android отримав 9 версію. Кожен вибирає що краще для себе.

Однак, Note 9 може зробити щось, чого не може зробити його головний конкурент. Він може повторити функції PC. За допомогою спеціального кабелю його можна підключити до монітора, а потім запускати програми так, ніби на домашньому або офісному комп'ютері. Мишку і клавіатуру можна підключити за допомогою Bluetooth. Втім, працювати все ж доведеться з Android, який не зрівняється з Microsoft Windows, так що до повноцінного ПК смартфону ще дуже далеко.

Що стосується продуктивності, смартфони отримали топові характеристики. Однак, Apple розробляє власну начинку, яка ідеально підходить саме для своїх iPhone. Samsung ж закуповує компоненти в інших корпорацій, втрачаючи при цьому гроші.

Нагадаємо, що компанія Google закриє поштовий сервіс Google Inbox. Незважаючи на те, що сервіс досить популярний серед користувачів, компанія вважала, що краще зосередитися на Gmail.

Раніше Знай.uа писав, що давно минули ті часи, коли кожна нова модель смартфона від Apple зустрічалася з невимовним захопленням. Саме тоді Стів Джобс сказав, що поєднав телефон, аудіоплеєр і фотоапарат в один пристрій, назвавши його iPhone 2G.

Знай.uа повідомляв, що в останній на даний момент інсайдерської збірці Windows 10 (під номером 1809) Microsoft реалізувала нову функцію, що перешкоджає установці браузерів Chrome і Firefox. Залишається таємницею, чи законно робити такі речі заради просування власних продуктів.