В новій операційній системі iOS 12 в смартфонах iPhone стежать за дзвінками і електронною перепискою користувачів.

Цю інформацію повідомляє видання The Independent.

Система стеження була додана в нову операційну систему. Нове положення з'явилося в правилах дотримання конфіденційності у віртуальному магазині iTunes.

Видання пише, що компанія Apple нібито намагається зібрати дані, для формування рейтингу довіри користувачів. Цей дивний метод повинен дозволити захистити аккаунт від шахраїв і встановити, чи дійсно покупку здійснює реальна людина. За словами представників Apple, компанія не отримає доступу до особистої інформації.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Надання відомостей здійснюється таким чином, що Apple не може отримати інформацію про дані показників вашого пристрою. Відомості протягом обмеженого часу зберігаються на наших серверах" зазначено в оновленій версії документа

Нагадаємо, Google заявив, що як і раніше дозволяє розробникам сторонніх додатків сканувати листи користувачів Gmail та обмінюватися отриманими даними. Такого нахабства користувачі найбільшої корпорації ще не бачили.

Про це йдеться в листі, підготовленому у відповідь на питання сенаторів від Республіканської партії США, яких непокоїла можливість витоку особистих даних користувачів. Лист було оприлюднено 20 вересня.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в США та Європі 21 вересня стартують продажі нових моделей iPhone. Тим часом, у Росії продають місця в черзі. Деякі послуги в рази дорожче самих iPhone, і що найголовніше, люди згодні на такі умови.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що відомій моделі пощастило дістати і протестувати новий iPhone XS "в дії" за кілька днів до того, як він з'явиться в магазинах.