Біллі Гейтс - один з найбагатших людей на планеті, стан якого перевищує річний бюджет багатьох країн. На що витрачає свої казкові гроші творець Microsoft?

Благодійність

У 1994 році Білл і Мелінда Гейтс заснували Фонд Вільяма Гейтса, щоб підтримувати освіту і охорону здоров'я, допомагати малозабезпеченим людям.

Білл і Мелінда Гейтс внесла в загальний Фонд Вільяма Гейтса $28 млрд. Вони стали найбільш щедрими людьми в США в 2007 році

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Мистецтво

У 1994 році Гейтс купив збори наукових робіт Леонардо да Вінчі за $30 млн. У 2003 він передав ці роботи музею Сіетла.

Університети

Гейтс пожертвував $6 млн на будівництво будівлі комп'ютерних наук в університетському містечку Стенфордського університету. Також він пожертвував $20 млн Массачусетському технологічному інституту.

Вегетаріанське м'ясо

Білл Гейтс вклав $208 млн у проект Impossible Foods, який повинен був створити рослинне м'ясо, яке за смаком не поступається справжньому.

Презервативи

Фонд Білла і Мелінди Гейтс нагородив вчених, які створили більш міцні і тонкі презервативи. Вони отримали 100 тисяч доларів.

Петиції

Гейтс инвестував $30 млн на сайт, який створює петиції з різних приводів. Найпопулярнішою з них стала петиція щодо заборони зброї в США.

Вода з фекалій

Гейтс інвестував у проект з переробки людських відходів у воду. До того ж, він прилюдно випив воду, створену таким способом.

Діагностика раку

Гейтс профінансував компанію Grail, яка займається технологіями виявлення раку на ранніх стадіях.

Лікування хвороби Альцгеймера

Мільярдер інвестував $50 в фонду боротьби з хворобами слабоумства. Як повідомляють ЗМІ, до такого кроку його спонукало те, що один з його близьких людей захворів хворобою Альцгеймера.

Суперкорова

Гейтс витратив $40 млн на створення суперкорови. У задумі, після схрещування, така корова повинна була давати більше молока і краще переносити спеку.

Нагадаємо, опублікований рейтинг найбільш високооплачуваних виконавців року.

Як повідомляв Знай.ua, засновник Amazon обскакав Білла Гейтса в списку найбагатших людей.

Також Знай.ua писав, Bloomberg назвав найбагатших людей світу.