Буквально пару тижнів тому світу представили нові моделі телефонів від Apple.

Аналітики Picodi вирішили дослідити, скільки днів потрібно працювати, щоб купити омріяну новинку iPhone Xs в Україні та деяких інших країнах світу.

Даними дослідження Picodi поділилися із журналістами.

Експерти зазначають, що статистика заснована на офіційних даних про середньостатистичну заробітну плату у кожній країні, а також на офіційних цінах на смартфони iPhone Xs з пам’яттю 64 Гб.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як виявилося, найпростіше буде купити новинку від Apple жителям найрозвиненіших країн Європи і ОАЕ.

Так, щоб придбати новий айфон Xs в Швейцарії, потрібно відпрацювати 5,1 дня, в Люксембурзі – неповні 7 днів, а в Норвегії і Данії – рівно тиждень. В топі опинилися і Арабські Емірати: грошей, зароблених за 7,6 днів, вистачить на смартфон останнього покоління. У Сполучених Штатах потрібно працювати 8,4 дня – і гаджет ваш!

Більшість країн єврозони опинилися в середині нашого рейтингу. В Австрії, Німеччині, Фінляндії та Франції потрібно працювати близько 10,5 днів, в Греції і Португалії – близько 27.

Інфографіка вражає, особливо, що стосується цифр, які підрахували експерти стосовно України.

Українці
Українці

Беручи до уваги середньостатистичні зарплати по країні, українцям потрібно 136 повних робочих днів, щоб заробити на новинку. За умови, що не треба витрачатися на одяг, харчування, ЖКГ та інші "дрібниці" життя.

А ось нашим сусідам в Польщі і Угорщині потрібно лише 32 і 38 днів відповідно, щоб накопичити на айфон. У Росії на це піде 48 днів.

Нагадаємо, дорогими смартфонами вже нікого не здивуєш. Але виявилося, що дорожче самого апарата може бути його оболонка.

Компанія Gray випустила надміцні чехли для iphone. Найдешевший чохол цієї фірми для моделей iPhone X і iPhone XS стартує від 1400 доларів, а найдорожчий првысил суму у 3000 доларів.


Як писав раніше Знай.ua, на YouTube-каналі GizmoSlipTech опубліковано відео з тестом швидкості роботи флагманів Samsung Galaxy Note 9 і iPhone Xs Max.


Також Знай.ua писав про те, що слідом за розбиранням iPhone XS в мережі почали з'являтися перші дроп-тести нових смартфонів Apple.