Дослідник безпеки і криптографії Метью Грін розповів про потенційно небезпечної функції в інтернет-браузері Google Chrome. Про це Грін написав у своєму блозі. Як виявилося, нова функція авторизує користувачів без їхнього відома на тих сайтах, в яких вже користувачі мають свій обліковий запис.

Крім цього Google пов'язує аккаунт користувача зі своїми сервісами. Користувач який не користується даними функціями буде дуже розчарований. Він зазначив, що дане нововведення не було анонсовано компанією, так що про неї ніхто не здогадувався, а нові користувачі не помітили це нововведення. За словами Гріна, якщо користувачі Chrome заходять на будь-який з сервісів Google, наприклад, YouTube або Gmail, то вони автоматично будуть авторизовані в браузері. Така функція дозволяє синхронізувати дані між Chrome і іншими сервісами компанії і передавати на сервери Google історію поведінки користувачів. Це зроблено для таргетованої реклами, а також для спрощення використання всіх сервісів пошуковика.

Експерт підкреслив, що нововведення загрожують конфіденційності користувачів браузера, оскільки браузером з одного девайса можуть користуватися декілька осіб. Раніше розробники сервісу дозволяли користувачам Chrome переглядати веб-сторінки без входу в особистий акаунт Google. Завдяки цьому люди, які використовують цей браузер, могли не турбуватися, що історія їх переглядів відобразиться на особистій сторінці або потрапить на сервери Google. Щоб це сталося, користувачам треба було увійти в Chrome і погодитися на “синхронізацію даних між браузером і іншими сервісами Google”.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, що буквально днями фахівці підрахували, яка справжня собівартість нової моделі смартфона Apple iPhone Xs Max з об'ємом пам'яті 256 гігабайт. Про це повідомляє BusinessInsider з посиланням на дослідження компанії TechInsights.

Як повідомляв портал Знай.uа, любителі технічних новинок були вражені не на жарт, адже днями в мережі з'явилося фото смартфона LG V40 ThinQ, який ще не був представлений публічно.
Опубліковані фото нового V40 ThinQ підтверджують деякі специфікації апарату.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також в сервіс Google Maps.