Космічне агентство НАСА тестує мікросупутник RainCube розміром з коробку для взуття, який дозволить значно покращити прогнозування погоди та стихійних лих. Про це пише EnGadget.


Проект отримав назву RainCube, і перший прототип приладу був запущений на навколоземну орбіту в червні і точно передбачив виникнення урагану над Мексикою, що дозволило місцевій владі передчасно вжити заходів з порятунку жителів. У вересні апарат передбачив траєкторію руху урагану Флоренс — це говорить про те, що експеримент вже можна вважати успішним, відзначає видання.

“Супутник досліджує шторми з допомогою ехолокації — він випромінює ультразвук, який проникає всередину урагану, а потім аналізує ехо-сигнал, що повертається. Це новітня технологія, яка дозволяє з точністю визначати виникнення стихійного лиха”, - повідомила інженер НАСА, Єва Перал.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Доречі, компанія Google планує передбачати стихійні лиха іншим способом. Приміром, з допомогою нейромережі, яка завдяки досвіду визначення попередніх ураганів і тайфунів здатна передбачати появи таких подій у майбутньому. Це дозволить владі вчасно евакуювати жителів тих країн і міст, на які насуваються лиха.

Нагадаємо, що буквально днями фахівці підрахували, яка справжня собівартість нової моделі смартфона Apple iPhone Xs Max з об'ємом пам'яті 256 гігабайт. Про це повідомляє BusinessInsider з посиланням на дослідження компанії TechInsights.

Як повідомляв портал Знай.uа, любителі технічних новинок були вражені не на жарт, адже днями в мережі з'явилося фото смартфона LG V40 ThinQ, який ще не був представлений публічно.
Опубліковані фото нового V40 ThinQ підтверджують деякі специфікації апарату.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також в сервіс Google Maps.