Агентство аерокосмічних досліджень Японії JAXA опублікувала нову порцію даних, отриманих від астероїдних роверів MINERVA-II1. Це одне з перших відео такого роду.

Анімація складається з 15 кадрів, які були отримані 23 вересня 2018 року. Вона охоплює 74 хвилини реального часу, пише Space.com. Але відео скоротили, щоб користувачі мережі витрачали на 74 хвилини на відео, в якому мало що змінюється.

Ракета-носій Хаябуса-2 скинула два майже ідентичних ровера, Minerva-II1A і Minerva-II1B, на поверхню великого астероїда Рюгу 21 вересня. У новому відео з ровера Minerva-II1B, ви можете спостерігати, як Сонце переміщається по небу, оскільки яскраве сонячне світло відбивається від блискучих скель, що покривають поверхню Рюгу. Красиві кадри вийшли, враховуючи, що аналогів цьому відео немає.

"Будь-ласка, знайдіть час, щоб насолодитися "сталістю" цього нового світу", - йдеться в заяві офіційних осіб JAXA, опублікованому 27 вересня. Відео було зроблено з кадрів, знятих протягом 1 години і 14 хвилин, починаючи з 22 вересня, 21:34 за київським часом.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На відміну від роверів, які приземлилися на Марсі, у Minerva-II1A і Minerva-II1B немає коліс. Замість того, щоб котитися по поверхні астероїда, вони призначені для стрибків. До речі, стрибки досить потужні, але це через слабку гравітації астероїда, і вакууму в космосі. Вони можуть стрибати на горизонтальні відстані до 15 метрів, і оскільки гравітація Рюгу дуже слабка, це може зайняти до 15 хвилин. У них однозначно є гаки-тримачі, щоб не злетіти з астероїда, що рухається дуже швидко за мірками людини.

У наступному році материнський корабель Хаябуса-2 спуститься до поверхні астероїда, щоб зібрати зразки, які він поверне на Землю в 2020 році. Автоматична міжпланетна станція Хаябуса-2 була запущена в космос 3 грудня 2014 року і призначена для доставки зразків грунту з астероїда Рюгу, який знаходиться в 280 млн км від Землі. Його орбіта перетинає орбіту Землі і Марса, тому час від часу у астронавтів є шанс вивчити його краще.

Нагадаємо, що на підході сама очікувана новинка світу телефонії. Як давно ми чуємо про нестачі оперативної пам'яті в мобільних телефонах? Тепер же про це доведеться забіть раз і навегда.


Як повідомляв портал Знай.uа, новий смартфон Huawei може виявитися родоначальником нового прориву в мобільних гаджетах. У Honor Magic 2 можуть використовувати технологію акумуляторів на основі графену, що помітно покращить характеристики смартфона.


Також портал Знай.uа писав, що компанія Google подала заявку на патент, що описує оптичну систему для окулярів доповненої реальності. На відміну від існуючих очок AR, для нової розробки не потрібні датчики та інші електронні пристрої.