Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг оголосив, що новітня гарнітура для віртуальної реальності під назвою Oculus Quest буде випущена в продаж за ціною $399. Цілком непогана ціна, враховуючи масовість продукції і конкурентність інших компаній.

Новинка була представлена в рамках п'ятої за рахунком конференції Oculus Connect, а в продаж Oculus Quest надійде навесні, так що доведеться почекати, щоб отримати заповітний девайс.

За словами засновника Facebook Марка Цукерберга, пристрій став ідеальною системою для VR-занурення: гарнітура врятована від проводів, оснащена контролерами і вловлює кожен рух людини. Тепер немає необхідності возитися з дротами. Однак, заряджати пристрій все ж потрібно, або ж постійно купувати батарейки.

Oculus Quest являє собою цілком самостійний пристрій, що не вимагає підключення до ПК або смартфона. Однозначно, для синхронізації з пк необхідно включити бездротові технології. Вся необхідна для роботи апаратна складова укладена в корпус гарнітури. Гарнітура буде поставлятися з 50 іграми, зробленими спеціально для пристрою, щоб показати весь потенціал пристрою своїм клієнтам. Дозвіл дисплеїв складає 1600 × 1440 пікселів. Ємність вбудованого накопичувача дорівнює 64 ГБ.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Oculus Quest може відстежувати ваше місце розташування без зовнішніх датчиків завдяки чотирьом ширококутним камерам на передній панелі пристрою. Контролери можуть мати дещо інший вигляд, ніж ті, які поставляються з Rift, але обидва вони мають однакову відображення кнопок, що означає, що розробникам буде простіше конвертувати на новий гаджет існуючі комп'ютерні ігри.

Нагадаємо, що на підході сама очікувана новинка світу телефонії. Як давно ми чуємо про нестачі оперативної пам'яті в мобільних телефонах? Тепер же про це доведеться забути раз і назавжди.

Як повідомляв портал Знай.uа, новий смартфон Huawei може виявитися родоначальником нового прориву в мобільних гаджетах. У Honor Magic 2 можуть використовувати технологію акумуляторів на основі графену, що помітно покращить характеристики смартфона.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google подала заявку на патент, що описує оптичну систему для окулярів доповненої реальності. На відміну від існуючих очок AR, для нової розробки не потрібні датчики та інші електронні пристрої.