Купертіновці вкладають чималі гроші в дослідження і розробки. Приміром, FaceID, яка змінила світ смартфонів. Однак так роблять практично всі виробники, не виключаючи і партнерів Apple, які можуть в деяких розробках і обходити яблучну компанію, яка протягом багатьох років встановлює тенденції на майбутні новинки на ринку смартфонів.

Як повідомляють аналітики китайської компанії GF Securities, діючий постачальник лінз для камер iPhone — Largan Precision — планує розробити нове покоління скла. Однак, ця технологія створена не для захисту девайса, а для нової функції, якої немає у конкурентів.

Нова розробка буде відрізнятися від існуючих рішень спеціальним затемненим покриттям. Завдяки цьому скла, датчики, включаючи і селфи камеру стануть практично невидимими, роблячи їх одного відтінку з екраном, пристосовуючись до кольору, який відображається на дисплеї смартфона. При цьому якість зйомки постраждати не повинно.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

На даний момент невідомо наскільки далеко просунулися інженери Largan Precision. Однак аналітик Джеф Пу впевнений в тому, що затемнені скла можуть з'явитися в серійних смартфонах в 2020 році. Це змінить уявлення про смартфоні, так як селфи камера звично виділяється, якщо дивитися на дисплей смартфона.

Нагадаємо, що користувачі нових iPhone запідозрили виробника в дивних махінаціях з камерою. Так користувачі вважають, що компанія оснастила селфи-камери iPhone XS і iPhone XS Max "режимом краси", який автоматично ретушує фотографії.

Як повідомляв портал Знай.uа, інженери Массачусетського технологічного інституту (США) створили робота Skinbot з присосками, здатними рухатися по шкірі людини.

Також портал Знай.uа писав, що користується популярністю месенджер WhatsApp, власником якого є Facebook, варто очікувати появи реклами. Така інформація стала відома від WABetaInfo в соцмережах.