“Ми не можемо бути впевнені, що [правочин] поєднується з нашими принципами використання штучного інтелекту”, — йдеться в заяві Google за фактом відмови від співпраці з Пентагоном. І хоча Пентагон славиться своїми секретними технологіями, про це проекті користувачам мережі відомо практично все.

Мова йде про проект Joint Enterprise Defense cloud Infrastructure (JEDI), в рамках якого переможець конкурсу допоможе Міністерству оборони працювати з хмарними обчисленнями протягом десяти років. Ціна угоди — 10 мільярдів доларів. Цілком приємна ціна, проте принципи співробітників Google не дозволяє їм працювати на Пентагон, враховуючи принцип роботи штаб-квартири Міністерства оборони США.

У профспілці Tech Workers Coalition вважають, що відмова від проекту пов'язаний з внутрішньому тиском працівників компанії. У червні 2018 року протести співробітників Google призвели до того, що холдинг вирішив не продовжувати контракт з Пентагоном. Тоді причиною обурення став проект Project Maven, який передбачає створення штучного інтелекту для дронов, які в підсумку можуть бути використані під час збройних конфліктів проти людей.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

За контракт на JEDI також борються Amazon, Oracle, Microsoft і IBM. Як заявили в Google, компанія змогла б виконати частину контракту, якщо б до проекту допустили більше одного виконавця, проте Пентагон проти цього. Про переможця світ дізнається під кінець 2018 року.

Нагадаємо, популярний смартфон Huawei Mate 20 Pro буде офіційно представлений за кілька днів, але її вже протестували в додатку, який показує справжню міць телефону. Як виявилося, тест AnTuTu поставивши на перше місце саме цей смартфон, відсунувши iPhone XS Max на друге місце.

Як повідомляв Знай.uа, користувач YouTube під ніком Jacob Rendina створив концепт iOS 13, і головною особливістю стали функції, які не додали в 12 версію операційки для iPhone і iPad. Наголошується, що нова операційка буде схожою на дизайн MacOS, і це не може не радувати.

Знай.uа писав, що у понеділок, 8 жовтня, стало відомо, що персональні дані сотень тисяч користувачів соціальної мережі Google+ могли опинитися в руках зловмисників. Однак, пошуковик вирішив приховати факт витоку інформації.