Сервіс Dropbox створює автоматичне розпізнавання тексту в своїй службі, щоб користувачі могли шукати документы, навіть якщо вони збережені у вигляді зображень.

Однак, для цього потрібно придбати преміум-аккаунт сервісу.

"Ми побудували сучасний пристрій оптичного розпізнавання символів (OCR) для нашого сканера документів. Ми використовували комп'ютерне зір і досягнення в області глибокого навчання, такі як двонаправлена довга короткострокова пам'ять (LSTM), тимчасова класифікація учасників (CTC), згорткові нейронні мережі (CNN) і багато іншого", - розповіли в Dropbox.

В анонсі нової функції представники Dropbox вказали, що на серверах сервісу зберігалося понад 20 мільярдів зображень і PDF, причому від 10 до 20 відсотків з них складалися з фотографій документів. Таким чином компанія показала, що функцією користується величезна кількість користувачів сервісу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Це набагато спростить сканування документів і розпізнавання букв, так як сервіс самостійно буде оглядати фото файлів.

Нова функція працює з текстом англійською мовою і тепер доступна для користувачів Dropbox Advanced Business і Enterprise і повинна бути доступна передплатникам Dropbox Professional в найближчі місяці. Само собою, сервісом користуються користувачі і компанії, які планують оцифрувати документи, написані на папері.

Нагадаємо, що китайський виробник смартфонів позиціонує Oppo K1 як найдешевший на ринку смартфон, який оснащений самими передовими функціями. Повідомляється, що новинка отримала сканер відбитків пальців, який вмонтували під екран. При ціні смартфона в 230 це дивовижна функція.

Як повідомляв Знай.uа, південнокорейська корпорація Samsung знизила ціна на один з топових смартфонів з-за великої конкуренції і поганий продаваності. Тепер же Galaxy S8 продається за ціною в 12 тисяч гривень.

Знай.uа писав, що Samsung назвала дату випуску гнучкого смартфона Galaxy X, який отримає відразу три екрана. Зазначимо, що смартфон випустять обмеженим тиражем в 120 тис. одиниць, так що придбати новинку буде дуже непросто.