Інтернет-користувачів попередили про можливе зникнення всесвітньої павутини, і це може статися зовсім скоро.

Міжнародна корпорація з управління доменними іменами попередила про можливі збої або навіть зникнення інернету, - пише Politeka.

Такі збої можуть продовжуватися протягом кількох днів.

Справа в тому, що на 11 жовтня запланована перша в історії повна заміна криптографічних ключів – захисту системи доменних імен (DNS).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Корпорація з присвоєння імен і номерів (ICANN) знайшла деякі недоліки вже в існуючій системі у зв’язку з тим, що кіберзлочинці, обробляючи запит користувача, направляли його на свій інтернет-майданчик. Розширення DNS Security Extensions (DNSSEC) покликане вирішити наявну проблему.

Спочатку планувалося, що оновлення розпочнуть ще минулого року, проте в процесі підготовки стало відомо про неготовність більшості операторів. Подібна процедура буде проведена вперше за вісім років.

У зв'язку з цим більшість користувачів можуть зіткнутися з проблемами доступу до ряду веб-сторінок. Dпослугами яких користуються на даний час понад 750 мільйонів людей.

Організація радить операторам перейти на DNSSEC щоб уникнути неполадок та наступних скарг.

Нагадаємо, популярна соцмережа Instagram збирається запустити новий механізм, який шукатиме та розпізнаватиме булінг на фотографіях. Після цього "хамами" займуться живі фахівці. Таким чином мережа хоче попередити знущання та приниження.

Як раніше повідомляв Знай.ua, експерти з безпеки в мережі б'ють на сполох через атаку хакерів популярного месенджера WhatsApp.

Раніше портал Знай.ua писав, що Facebook вирішив проникнути в квартири користувачів за допомогою нового девайсу.

Дивіться: Безпека в інтернеті